10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTragedia de la liceul din Parkland putea fi evitată

Tragedia de la liceul din Parkland putea fi evitată

Profesorii chiar avuseseră o dovadă a intențiilor lui Nicolas de Jesus Cruz, când i-au fost găsite gloanţe în rucsacul de școală.

Nicolas de Jesus Cruz, în vârstă de 19 ani, fusese exmatriculat din motive disciplinare, niște bătăi și pentru gloanțele găsite asupra lui.

Nicolas şi fratele lui au fost adoptaţi de când erau mici de Lynda şi Roger Cruz. Roger a murit în urmă cu zece ani iar Lynda nu făcea faţă celor doi băieţi.

„A făcut tot ce a putut. Erau adoptaţi şi aveau probleme emoţionale”, a declarat Barbara Kumbatovich, fosta ei cumnată. Aceasta a adăugat că Nicolas lua medicamente pentru a se lupta cu fragilitatea sa emoţională, el fiind cel ce-i crea cele mai mari probleme mamei adoptive.

După ce a fost exmatriculat, Nicolas s-a angajat la un magazin în apropierea liceului. Încă dinainte de a fi exmatriculat, Nicolas începuse să se schimbe, dintr-un băiat simpatic, într-unul ciudat, care dezvolta o pasiune pentru arme de foc și uciderea animalelor.

Atât colegii, cât și profesorii credeau că se încadrează perfect în profilul „ucigașilor din licee”, cum au fost denumiți tinerii care au făcut „istorie” prin carnagiile comise.

Însă, din păcate, singura măsură luată de liceu a fost exmatricularea lui, fără să-i mai facă „alte probleme”, cu poliția. Nicolas s-a întors la școală cu o pușcă AR-15, cu nenumărate încărcătoare și grenade fumigene și a început să tragă la întâmplare.

Incidentul a început în afara şcolii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împuşcând mortal alte 12 persoane. După care Nicolas s-a predat poliţiei. Două persoane au decedat ulterior la spital în urma rănilor suferite.

Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an.  

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă