Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolas de Jesus Cruz, în vârstă de 19 ani, despre care profesorii credeau că se încadrează perfect în profilul „ucigașilor din licee”

Tragedia de la liceul din Parkland putea fi evitată

Carnagiul petrecut miercuri la Liceul Douglas din Parkland, Florida, soldat cu 17 morţi și peste 50 de răniți, putea fi prevenit, colegii și prietenii criminaului știind că este capabil de acte extreme.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 22:27

Profesorii chiar avuseseră o dovadă a intențiilor lui Nicolas de Jesus Cruz, când i-au fost găsite gloanţe în rucsacul de școală.

Nicolas de Jesus Cruz, în vârstă de 19 ani, fusese exmatriculat din motive disciplinare, niște bătăi și pentru gloanțele găsite asupra lui.

Nicolas şi fratele lui au fost adoptaţi de când erau mici de Lynda şi Roger Cruz. Roger a murit în urmă cu zece ani iar Lynda nu făcea faţă celor doi băieţi.

„A făcut tot ce a putut. Erau adoptaţi şi aveau probleme emoţionale”, a declarat Barbara Kumbatovich, fosta ei cumnată. Aceasta a adăugat că Nicolas lua medicamente pentru a se lupta cu fragilitatea sa emoţională, el fiind cel ce-i crea cele mai mari probleme mamei adoptive.

După ce a fost exmatriculat, Nicolas s-a angajat la un magazin în apropierea liceului. Încă dinainte de a fi exmatriculat, Nicolas începuse să se schimbe, dintr-un băiat simpatic, într-unul ciudat, care dezvolta o pasiune pentru arme de foc și uciderea animalelor.

Atât colegii, cât și profesorii credeau că se încadrează perfect în profilul „ucigașilor din licee”, cum au fost denumiți tinerii care au făcut „istorie” prin carnagiile comise.

Însă, din păcate, singura măsură luată de liceu a fost exmatricularea lui, fără să-i mai facă „alte probleme”, cu poliția. Nicolas s-a întors la școală cu o pușcă AR-15, cu nenumărate încărcătoare și grenade fumigene și a început să tragă la întâmplare.

Incidentul a început în afara şcolii, unde Cruz a ucis trei persoane, după care a intrat în clădire, împuşcând mortal alte 12 persoane. După care Nicolas s-a predat poliţiei. Două persoane au decedat ulterior la spital în urma rănilor suferite.

Acesta este cel de-al 18-lea incident armat petrecut într-o instituţie de învăţământ din Statele Unite de la începutul acestui an.  

Comentarii