8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTimp de 130 de ani, Sagrada Familia din Barcelona nu a avut...

Timp de 130 de ani, Sagrada Familia din Barcelona nu a avut autorizație de construcție

Macarale şi schele înconjoară şi în prezent turlele ornamentate ale celui mai faimos monument proiectate de arhitectul spaniol Antoni Gaudi, care atrage circa 20 de milioane de vizitatori anual. Ferestrele cu vitralii au fost instalate în ultimul moment înainte de vizita papei din 2010.

Potrivit unui acord anunţat joi, catedrala va plăti autorităţilor municipale 36 de milioane de euro pentru finanţarea sistemului de transport public din Barcelona şi pentru modernizarea străzilor din vecinătate, punând astfel capăt unei dispute referitoare la legalitatea construcţiei.

O parte din sumă va fi destinată construirii unei căi de acces direct la monument şi extinderii intrărilor care există în prezent, a precizat consiliul într-un comunicat.

Proiectul lui Gaudi conţine 18 turnuri dedicate celor 12 apostoli, patru evanghelişti, lui Isus şi Fecioarei Maria şi include elemente moderniste, de Art Nouveau precum şi gotice tradiţionale.

Construcţia catedralei Sagrada Familia este prevăzută să fie finalizată în 2026, cu ocazia centenarului morţii lui Gaudi. Artistul a fost lovit de un tramvai în 1926 când doar un sfert din clădire era finalizat, iar construcţia a înaintat greu şi sporadic de atunci, ritmul devenind mai rapid în ultimii ani.

Odată cu acordarea autorizaţiei, o comisie din care vor face parte şi locuitori ai oraşului va fi stabilită pentru a se ocupa de finalizarea proiectului.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă