20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalTimmermans: Un Brexit fără acord ar fi o tragedie atât pentru UE,...

Timmermans: Un Brexit fără acord ar fi o tragedie atât pentru UE, cât şi pentru Londra

”Boris Johnson şi-a acordat timp pentru a se decide dacă este de o parte sau de cealaltă în această dispută. El şi-a oferit mult timp pentru a se decide şi acum poziţia sa este clară”, a spus Timmermans, referitor la fostul ministru de externe britanic, care foarte probabil va fi viitorul prim-ministru al Regatului Unit.

”Cred că şi poziţia UE este clară. Regatul Unit a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană şi UE va rămâne consecventă cu privire la acel acord”, a adăugat reprezentantul CE, care s-a referit la promisiunea repetată a lui Boris Johnson de a renegocia acordul cu Bruxellesul.

În condiţiile în care Boris Johnson, care a condus campania pro-Brexit înainte de referendumul din 2016, urmează să devină premier al Marii Britanii, blocul comunitar se pregăteşte pentru un Brexit fără acord, dar ia în considerare şi o posibilă amânare a ieşirii Regatului Unit.

Irlanda este sub presiune din partea altor state UE pentru a pregăti frontiera sensibilă de pe insulă pentru controalele care vor deveni necesare după Brexit, în special în cazul unei ieşiri fără acord, notează Reuters.

Cele mai citite

Nici in Ibiza nu găsești așa ceva

"Iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu știe Poliția Locală Sector 1 sau poate nu înțelege, este că luciul apei propagă și/sau...

Lumea fotbalului, scandalizată. UEFA ridică parțial embargoul echipelor rusești

Echipele rusești Under-17 vor putea evolua din nou în competițiile europene, după ce UEFA a ridicat interdicția impusă în urma invaziei Ucrainei. Organismul de conducere...

Românul Adrian Stoica şi câinele său, Hurricane, au câştigat America’s Got Talent. Sceneta care le-a adus 1 milion de euro!

După performanța obținută de Ana-Maria Mărgean, un alt român face spectacol pe scena de la Americas Got Talent. Este vorba despre Adrian Stoica,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies