Rex Tillerson (Foto: http://www.slate.com)

Tillerson: China şi Rusia îşi asumă roluri alarmante în America Latină

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a avertizat, joi, că Rusia şi China îşi asumă roluri ”alarmante” în America Latină şi a cerut statelor din regiune să coopereze cu Statele Unite, informează site-ul postului France 24 citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2018 - 09:50

”America Latină nu are nevoie de noi puteri imperiale care caută beneficii pentru propriul popor”, a declarat Tillerson, în cadrul unui discurs susţinut înaintea unui turneu pe care urmează să-l desfăşoare în America de Sud.

”Modelul de dezvoltare al statului chinez aminteşte de trecut. Nu trebuie să fie viitorul Americii Latine. China se foloseşte de statutul său economic pentru a atrage regiunea pe orbita sa. Întrebarea este la ce preţ”, a precizat secretarul american de Stat, avertizând că ”practicile comerciale neloiale” ale Chinei ar putea avea efecte semnificative asupra regiunii.

”De asemenea, prezenţa crescută a Rusiei în regiune este alarmantă”, a adăugat Tillerson, adăugând că Moscova vinde armament ”regimurilor neprietenoase care nu respectă principiile democraţiei”.

Comentarii