11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTheresa May vrea o „zonă de liber schimb" cu UE după Brexit

Theresa May vrea o „zonă de liber schimb” cu UE după Brexit

“Propunerea noastră ar crea o zonă de liber schimb între Regatul Unit şi UE cu un set de norme comune pentru bunurile industriale şi produsele agricole”, a declarat într-un comunicat prim-ministrul, la finalul unei reuniuni a Cabinetului ce a avut loc la Chequers, reşedinţa de vară a premierilor britanici..

Companiile britanice nu mai au încredere în fața lipsei de claritate a Guvernului cu mai puțin de nouă luni înainte de Brexit.

Organizaţia British Chambers of Commerce (BCC), care reunește 52 de camere de comerț regionale din Marea Britanie, a cerut o mai mare claritate cu privire la relațiile comerciale cu UE după Brexit, programat pentru sfârșitul lunii martie 2019, precum și o încetare a disputelor politice care împiedică negocierile Londrei cu Bruxelles-ul.

Incertitudinea prelungită în legătură cu relațiile comerciale de pe ambele maluri ale Canalului a reprezentat un obstacol în calea investițiilor în afaceri. Cele mai recente cifre de la Oficiul pentru Statistica Naţională publicate săptămâna trecută au raportat o scădere de 0,4% a investiţiilor corporatiste în Marea Britanie în primul trimestru.

De asemenea, organizația a publicat o listă cu 24 de întrebări majore pe care le pun companiile britanice cu privire la consecințele practice ale Brexituui și la care ele așteaptă un răspuns guvernamental.

Profesioniștii din sectorul juridic, de consultanță și de publicitate și-au exprimat, de asemenea, preocuparea într-o scrisoare deschisă către premierul Theresa May. Reamintind că acest sector are 4,6 milioane de angajaţi, contribuie cu 188 miliarde de lire sterline la economia țării și este un exportator major al serviciilor dincolo de granițele Marii Britanii, acești profesioniști cheamă guvernul să ia în calcul contribuția lor la negocierile cu UE.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă