20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTheresa May cere suportul cabinetului său pentru Acordul de BREXIT

Theresa May cere suportul cabinetului său pentru Acordul de BREXIT

Theresa May va încerca marţi să obţină susţinerea Parlamentului în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit. Întâlnirea va începe la ora 14.00 (16.00, ora României).

Reprezentanţii opoziţiei au transmis în mai multe rânduri că acordul cu Uniunea Europeană reprezintă un pericol pentru Guvernul britanic şi pentru unitatea ţării.

Membrii Partidului Conservator, condus de Theresa May, au acuzat-o că „s-a predat Uniunii Europene” şi au ameninţat că nu vor aproba acordul. Reprezentanţii partidelor din Irlanda de Nord au transmis că nu sunt siguri că premierul britanic va primi aprobarea Parlamentului.

„Din ceea ce am văzut şi am auzit, nu credem că acest acord este cel mai bun”, a declarat Jeffrey Donaldson, membru al Partidului Democrat Unionist (DUP) din Irlanda de Nord.

„Acest acord are potenţialul de a duce la despărţirea de Marea Birtanie, lucru pe care nu ni-l dorim”, a adăugat Donaldson.

Dacă Theresa May va primi azi aprobarea cabinetului, liderii Uniunii Europene ar putea organiza o întâlnire în data de 25 noiembrie pentru a încheia acordul pentru Brexit, au transmis mai multe surse diplomatice.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă