27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTheresa May ar trebui să stabilească data în care îşi va prezenta...

Theresa May ar trebui să stabilească data în care îşi va prezenta demisia săptămâna viitoare

Brady, şeful Comitetului 1922, cel care ia deciziile importante cu privire la liderii partidului, a declarat pentru BBC Radio că i s-a cerut lui May să ofere „claritate” la întâlnirea de miercuri.

„Ar fi ciudat să nu se încheie totul şi să nu ştim când va părăsi postul”, a declarat Brady.

May, cea care a ajuns la putere în haosul care a urmat după referendumul privind Brexitul, a promis că îşi va da demisia dacă parlamentarii îi vor susţine acordul la care a ajuns cu UE pentru a părăsi blocul european.

Însă acordul ei a fost respins de trei ori de parlament, ea fiind învinsă de parlamentari din propriul partid care doresc o despărţire mai strictă de UE şi de cei care doresc un nou referendum pentru a anula Brexitul.

Brady, şeful grupului care gestionează concursurile pentru conducerea partidului, a declarat că el consideră că May nu s-a arătat doritoare de a stabili o dată din cauza impactului pe care acest lucru l-ar avea asupra unui nou vot al parlamentului cu privire la Brexit.

„Cred că reticenţa ţine de îngrijorarea că dacă ar promite să plece la o anumită dată, ar însemna că este mai puţin probabil ca ea să obţină susţinerea parlamentului pentru acord”, a declarat el.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă