17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalThe Sun: Kim Jong-Un în comă luni de zile și toate recentele...

The Sun: Kim Jong-Un în comă luni de zile și toate recentele sale “apariții” au fost falsificate

Dictatorul, în vârstă de 36 de ani, a fost văzut rar în public în acest an, zvonurile circulând în aprilie că se afla într-o “stare vegetativă” în urma unei operațiuni de inimă eșuată.
 
Chang Song-Min, fost consilier al fostului președinte sud-coreean Kim Dae-Jung, a susținut că sora lui Kim, Kim Yo-Jong, în vârstă de 33 de ani, va prelua funcția de lider nord-coreean.
Chang a spus că pozele cu Kim în presa nord-coreeană din ultimele luni sunt false.
 
Vorbind cu presa locală, Chang Song-min a spus: “Îl evaluez ca fiind în comă, dar viața lui nu s-a sfârșit.”
 
Reacția acestuia a apărut după ce Coreea de Nord a predat unele puteri surorii dictatorului.
 
Chang a adăugat: “Nu s-a format o structură completă de succesiune, astfel încât Kim Yo-jong este adus în față, deoarece vidul nu poate fi menținut pentru o perioadă îndelungată.”
 

Kim și sora sa

Kim și sora sa – Kim-Yo-Jong

Agenția de spionaj a Coreei de Sud, Serviciul Național de Informații (NIS), a informat săptămâna trecută că Kim va transfera treptat autoritatea surorii sale “pentru a ușura stresul”, în ciuda vârstei sale fragede.
 
Cu toate acestea, agenția a declarat că liderul nemilos va “exercita în continuare puterea absolută” din spatele scenei, insistând în același timp că măsura nu este legată de sănătatea tiranului.
 
Speculațiile din aprilie că Kim a murit sau se afla într-o stare vegetativă au fost anulate rapid când dictatorul a apărut la deschiderea unei fabrici de îngrășăminte la 30 de mile nord de capitala Phenian.
 
Se spune că sora lui Kim este una dintre cele mai de încredere confidente ale sale și cea care i-a creat imaginea publică.
 
În vârstă de 33 de ani, a fost educată în Europa la fel ca fratele ei. Se crede că ea se află în spatele noii abordări agresive față de vecina Coreea de Sud.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă