Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

”Teroriștii” Hezbollah sprijină Libanul cu mii de membri în lupta anti-COVID

Gruparea Hezbollah, considerată teroristă de Statele Unite, Israel, de către statele din Liga Arabă, dar şi de către Marea Britanie, trimite 25.000 membri în Liban pentru a ajuta în lupta cu pandemia COVID-19.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2020 - 18:03

Uniunea Europeană a scos în afara legii latura militară a Hezbollah, dar recunoaşte latura politică a organizaţiei. Hezbollah mobilizează 25.000 oameni, inclusiv medici, pentru a ajuta Libanul în lupta cu pandemia COVID-19.

„Este un război real cu care trebuie să ne confruntăm. Este nevoie de atitudine şi de curaj", a spus Sayyed Hashem Safieddine, lider al grupării, conform Jerusalem Post, citat de Mediafax.

„Rolul nostru este să completăm aparatul guvernamental", a declarat acesta.

Libanul a înregistrat până acum 333 cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Şase oameni au murit până acum.

Hezbollah este o grupare paramilitară considerată teroristă de Statele Unite şi Israel. A apărut în 1982 fiind sprijinită de Gărzile Revoluţionare din Iran şi a luptat ani de zile în Siria, ajutând regimul condus de Bashar al-Assad.

1.500 doctori şi 3.000 asistenţi are Hezbollah în subordine, scrie Jerusalem Post.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...