37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalTenorul de talie internaţională Daniel Magdal sărbătoreşte pe scena Operei Naţionale Bucureşti...

Tenorul de talie internaţională Daniel Magdal sărbătoreşte pe scena Operei Naţionale Bucureşti 25 de ani de carieră

Sâmbătă, pe scena Operei Naţionale Bucureşti va avea loc spectacolul „Aida” (Giuseppe Verdi), eveniment care va prilejui sărbătorirea a 25 de ani de carieră ai tenorului de talie internaţională Daniel Magdal.

Solistul va interpreta rolul lui Radames, despre care declară: „Din punct de vedere muzical, acest rol este complex şi dificil de interpretat din cauza scriiturii vocale înalt dramatice. ,,Celeste Aida”, celebra arie a lui Radames de la începutul operei, creează emoţii pentru mai toţi colegii mei, tocmai din cauza dificultăţii scriiturii vocale”.

Absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi în 1991, Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre lirice precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin sau Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

Din repertoriul său amintim roluri precum: Turiddu din Cavalleria rusticana (Pietro Mascagni); Edgardo din Lucia di Lammermoor, Nemorino din L’elisir d’Amore („Elixirul dragostei” -Gaetano Donizetti); Samson din Samson et Dalila (Camille Saint – Saëns); Mario Cavaradossi din Tosca, Rodolfo din La Bohème (Giacomo Puccini); Don José din Carmen (Georges Bizet), Riccardo din Un ballo in maschera („Bal mascat”), rolul titular din Otello, Alfredo Germont din La Traviata (Giuseppe Verdi); Florestan din Fidelio (Ludwig van Beethoven).

Din distribuţia spectacolului fac parte soliştii şi colaboratorii ONB : Radostina Nikolaeva (artist invitat), Marius Boloş, Andrada Ioana Roşu, Horia Sandu, Ştefan Ignat, Şerban Cristache (debut), Simona Neagu. Solişti balet: Laura Blică Toader, Diana Tudor, Mugur Valsami.

Reprezentaţia se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului Adrian Morar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă