13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTemperaturi record înregistrate în weekend în mai multe state din SUA

Temperaturi record înregistrate în weekend în mai multe state din SUA

“Valul de căldură periculos care a cuprins o mare parte din regiunea Midwest până pe coasta Atlanticului în acest sfârşit de săptămână va dispărea luni, odată cu sosirea unui front de aer rece”, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA (National weather service, NWS).

“Suntem aproape la sfârşitul alertei de caniculă, temperaturile vor începe să coboare”, a scris pe Twitter primarul oraşului New York, Bill de Blasio.

Populaţia americană va fi însă în continuare afectată deoarece în urma valului de căldură vor apărea furtuni violente “cu precipitaţii abundente” şi riscuri de inundaţii.

În cursul zilei de duminică, diferite staţii meteo de pe Coasta de Est, din Massachusetts până în Carolina de Nord, inclusiv cele din New York, Philadelphia şi Washington, au raportat valori termice de 38 de grade Celsius, temperatura resimţită fiind mult mai mare din cauza nivelului ridicat de umiditate.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate sâmbătă la şapte staţii meteo, în Manchester, în New Hampshire (nord-est), Atlantic City, New Jersey (est) şi pe aeroportul JFK din New York.

Potrivit mai multor mass-media, cel puţin şase persoane au murit din cauza căldurii, între care trei la sfârşitul săptămânii, când temperaturile nu atinseseră încă nivelul maxim.

Un fost jucător de fotbal american, Mitch Petrus, a murit joi în Arkansas în timp ce lucra în faţa magazinului pe care îl deţinea, potrivit medicului legist din comitatul Pulaski.

Canalul CBS a anunţat că patru persoane au murit în statul Maryland şi una în Arizona.

Autorităţile şi-au reînnoit avertizările, îndemnând populaţia să se hidrateze, să fie atentă la persoanele în vârstă şi la copii, să evite activităţile în aer liber.

În oraşul New York au fost deschise 500 de centre pentru ca locuitorii să se poată răcori. Un triatlon, la care urmau să participe circa 4.000 de sportivi, un festival în Central Park şi curse de cai de pe hipodromul din Saratoga au fost anulate.

În timp ce temperaturile urmează să scadă în Statele Unite, mercurul termometrelor va urca de cealaltă parte a Atlanticului, cu un nou episod de caniculă aşteptat marţi în cea mai mare parte a continentului european.

Serviciile de meteorologie franceze au anunţat temperaturi de 40 de grade Celsius în sud-vestul ţării, deja afectat de secetă.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă