30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTelegram va permite utilizatorilor să îşi ascundă numerele de telefon

Telegram va permite utilizatorilor să îşi ascundă numerele de telefon

Actualizarea Telegram, care urmează să aibă loc în următoarele câteva zile, va permite protestatarilor să împiedice autorităţile din China şi Hong Kong să le descopere identităţile pe grupurile de chat ale aplicaţiei.

Biroul pentru Securitate din Hong Kong a arătat că ”a acţionat cu responsabilitate pentru a gestiona această perioadă dificilă şi a reinstaura ordonea publică”. Instituţia a refuzat să comenteze dacă a încercat să identifice perotestatarii prin utilizarea aplicaţiei Telegram.

Ministerul de Externe din China, Administraţia pentru Spaţiu Cibernetic din China şi Biroul de Afaceri pentru Hong Kong şi Macao nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, în afara orelor de program.

Mii de protestatari din Hong Kong se informează de pe mai mult de 100 de grupuri ale aplicaţiei Telegram, potrivit organizatorilor şi susţinătorilor protestelor. Protestatarii folosesc aplicaţii criptate, cum este Telegram, pentru a se mobiliza cu uşurinţă prin intermediul grupurilor de chat, unde riscurile de infiltrare a poliţiei sunt mai scăzute, potrivit unui raport publicat de Reuters în această lună.

Unii protestatari şi-au exprimat îngrijorarea că autorităţile s-ar putea folosit de dependenţa mişcării de aplicaţia Telegram pentru a-i monitoriza şi aresta pe organizatori.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă