13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalTaxiurile negre din Londra devin nepoluante

Taxiurile negre din Londra devin nepoluante

Noul model are o autonomie de până la 187 de mile (301 kilometri) la o singură încărcare, poate transporta maximum cinci persoane şi este accesibil şi persoanelor care folosesc scaune cu rotile.

Legătura Londrei cu taxiurile electrice datează încă din 1897, când şi-a făcut debutul un vehicul numit Bersey. Propulsat de motoare, Bersey avea o autonomie de 30 de mile (48 kilometri) şi atingea o viteză de 9 mile (15,5 kilometri) pe oră, potrivit Science Museum, dar compania care l-a produs era neprofitabilă şi a fost închisă în 1899.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat într-un comunicat publicat miercuri că discuţiile cu taximetriştii pentru a folosi vehicule electrice ”reprezintă o parte esenţială a planurilor de a îmbunătăţi calitatea aerului”.
” Dynamo Taxi va accelera retragerea taxiurilor diesel poluante de pe străzile oraşelor din Marea Britanie şi îmbunătăţirea calităţii aerului şi va contribui la abordarea problemei urgente a climei şi la crearea unei economii verzi”, a adăugat acesta.

Alături de autobuzele roşii cu etaj şi de metrou, taxiurile negre sunt o parte emblematică a transporturilor din Londra. În ultimii ani, au fost făcute eforturi pentru a reduce impactul asupra mediului.

Începând din ianuarie 2018, taxiurile autorizate pentru prima oară în Londra trebuie să aibă emisii zero. Emisiile lor de dioxid de carbon nu trebuie să depăşească 50 de grame pe kilometru şi trebuie să aibă emisii zero pe o rază de 30 de mile (48 kilometri), explică News.ro.

Dynamo Taxi are un preţ de 55.495 de lire sterline (71.461 dolari), dar este eligibil pentru un grant de 7.500 de lire. Noul model de taxi va mări opţiunile pentru transporturi durabile în Londra, alăturându-se vehiculului electric TX al London EV Company. Vehiculul TX este alimentat cu energie de la o baterie lithiu-ion.

Centrul Londrei are o zonă cu emisii ultra-scăzute, sau ULEZ, activă 24 de ore din 24. Vehiculele care nu îndeplinesc standardele referitoare la emisii ale ULEZ trebuie să plătească o taxă zilnică de intrare în zonă. Taxiurile cu licenţă de circulaţie în Londra sunt scutite de taxă, dar există o limită de 15 ani pentru vechimea vehiculelor.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă