Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tatăl şi doi fraţi ai presupusului organizator al atacurilor din Sri Lanka, au fost ucişi

Tatăl şi doi fraţi ai presupusului organizator al atacurilor din duminica Paştelui, din Sri Lanka, au fost ucişi într-o operaţiune a forţelor de securitate, anunţă BBC. Slujbele au fost interzise, iar preşedintele ţării a dispus interzicerea purtării vălului islamic.

Share

Rl online 0 comentarii

29.04.2019 - 09:11

Tatăl şi doi fraţi ai presupusului organizator al atacurilor din duminica Paştelui, din Sri Lanka,  Zahran Hashim, au fost ucişi vineri într-o operaţiune a forţelor de securitate, a anunţat poliţia.

Hashim, care s-a detonat la un hotel din Colombo, a fondat o grupare Islamistă,  NTJ, care acum a fost interzisă.

Poliţia a percheziţionat cartierul general al grupării din oraşul Kattankudy.

Preşedintele Sri Lankăi a anunţat interdicţia purtării vălului islamic după atacuri, care au vizat biserici şi hoteluri, ucigând cel puţin 250 de persoane.

Slujbele au fost anulate, ca măsură de precauţie, dar credincioşii s-au adunat pentru a se ruga afară.

Forţele de securitate au percheziţioant o casă din Sainthamaruthu, în apropierea oraşului în care locuia Hashim, Kattankudy.

Persoane înarmate au deschis focul în timp ce trupele intrau în clădire, iar trei bărbaţia au utilizat explozibili, pirzându-şi viaţa, alături de şase copii şi trei femei. Alte trei persoane au murit în schimbul de focuri.

O rută apropiaaă a familiei a confirmat pentru BBC că tatăl lui Hashim's father şi doi fraţi au murit în urma raidului.

Surse din poliţie au declarat pentru Reuters că cei trei bărbaţi erau Mohamed Hashim şi fiii săi Zainee Hashim şi Rilwan Hashim.to

Toţi trei au putut fi văzuţi într-o înregistrare video care a circulat pe reţelele sociale, chemând la război împotriva necredincioşilor.

Comentarii

loading...