15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalȚările UE interzic călătoriile din Marea Britanie după răspândirea unei noi tulpini...

Țările UE interzic călătoriile din Marea Britanie după răspândirea unei noi tulpini de virus

Germania, Italia și Olanda au anunțat duminică că opresc zborurile din Marea Britanie, în timp ce Belgia interzice călătoriile aeriene și feroviare. Franța a declarat că oprește intrarea tuturor pasagerilor din Marea Britanie prin orice formă de transport. Jean-Baptiste Djebbari, ministrul transporturilor, a declarat că circulația mărfurilor din Marea Britanie în Franța a fost, de asemenea, suspendată timp de 48 de ore.

 

Germania, care deține președinția UE, a convocat luni o întâlnire de urgență a reprezentanților blocului pentru a discuta despre un răspuns coordonat la noua tulpină, a declarat duminică Berlin.

 

Conform Financial Times, primul pacient din Italia a dat test pozitiv pentru noua variantă duminică seară. Pacientul și partenerul său s-au întors din Marea Britanie pe un zbor care a aterizat pe aeroportul Fiumicino din Roma cu câteva zile în urmă. Acestea sunt izolate și au urmat, împreună cu alți membri ai familiei și contacte strânse, toate procedurile în vigoare, a declarat ministerul italian al sănătății într-un comunicat.

 

Irlanda a impus restricții generale asupra zborurilor de pasageri și a feriboturilor, iar Austria a declarat că pregătește o interdicție generală pentru călătorii din Marea Britanie. Eurostar a declarat că nu vor „circula trenuri între Londra, Bruxelles și Amsterdam” de luni.

 

Coronavirus: Boris Johnson rupe planurile festive de cinci zile

 

Suedia, Estonia și Lituania au urmat exemplul duminică seara.

 

Madridul a declarat că va consolida controalele la aeroporturi și porturi pentru a se asigura că persoanele care vin din Marea Britanie au teste PCR negative, deși astfel de teste sunt deja obligatorii pentru persoanele care vin din Marea Britanie.

Miscările unilaterale au provocat apeluri la un răspuns mai coordonat al UE la situația din Marea Britanie, oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că noua variantă mai transmisibilă a apărut în alte țări, inclusiv Danemarca și Olanda.

Președintele francez Emmanuel Macron, care se află izolat în afara Parisului, suferind de Covid-19, a vorbit cu cancelarul german Angela Merkel, precum și cu președinții Comisiei și Consiliului UE, Ursula von der Leyen și Charles Michel, a declarat Palatul Elisee.

Cabinetul lui Michel a convocat duminică o videoconferință a oficialilor din capitalele UE pentru a discuta situația.

Răspândirea noii tulpini în sud-estul Angliei l-a determinat pe premierul britanic Boris Johnson să renunțe la planurile anterioare pentru bule de cinci zile de până la trei gospodării în perioada Crăciunului. Nicola Sturgeon, primul ministru al Scoției, a interzis călătoriile între Scoția și alte părți ale Marii Britanii în timpul sezonului festiv.

Pe măsură ce alarma s-a răspândit în toată Europa, statele membre au început să restricționeze călătoriile din Marea Britanie.

 

Guvernul german a declarat duminică după-amiază că introduce o interdicție „imediată și temporară” a zborurilor din Marea Britanie „pentru a proteja populația Germaniei”. Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a declarat: „Nu este neobișnuit ca virusurile să mute. dacă această mutație este mult mai infecțioasă, așa cum credem că este cazul aici – asta s-ar schimba, desigur, mult. Și de aceea este important să o oprim să vină în Germania, în Europa continentală. “

 

Decretul de la Berlin exclude întoarcerea acasă a avioanelor și echipajului staționat în Germania, transportul poștal și aerian, avioanele goale și zborurile cu personal medical în interesul sănătății publice.

 

România suspendă zborurile spre și dinspre Marea Britanie, din cauza pandemiei

 

Franța a declarat că suspendă intrarea prin toate mijloacele de transport din Marea Britanie timp de 48 de ore de la miezul nopții duminică. Jean Castex, prim-ministru, a declarat pe Twitter că interdicția de două zile va permite Franței să se coordoneze cu partenerii săi din UE cu privire la un răspuns comun, să clarifice situația sănătății din Marea Britanie și să elaboreze o soluție pentru cetățenii francezi din Marea Britanie. .

Se așteaptă ca blocada Italiei asupra călătorilor din Marea Britanie să intre în vigoare de la miezul nopții duminică. Ministrul de externe Luigi Di Maio a scris pe Facebook: „În calitate de guvern, avem datoria de a-i proteja pe italieni”.

Prim-ministrul belgian Alexander de Croo a anunțat duminică un bar pe zborurile din Regatul Unit.

Irlanda a interzis zborurile și feriboturile de pasageri din Marea Britanie de la miezul nopții duminică pentru o perioadă inițială de două zile. Trecerile cu feribotul vor continua doar pentru a menține în mișcare lanțurile de aprovizionare esențiale, a declarat guvernul Micheál Martin într-un comunicat.

Eamon Ryan, ministrul irlandez al transporturilor, a declarat: „Vor exista oameni care trebuie repatriați. S-ar putea să existe persoane în tranzit și alte circumstanțe excepționale pe care trebuie să le gestionăm, dar nu vom face asta pe baza unui zbor programat. ”

Aer Lingus a declarat că va continua să opereze zboruri din Irlanda către Marea Britanie „pentru a facilita repatrierea clienților în Marea Britanie și a celor cu zboruri de legătură în Marea Britanie”.

Ministerul sănătății publice din Austria a declarat duminică că se pregătește să pună în aplicare o interdicție generală pentru toți călătorii din Marea Britanie. Cei care intră în țară, din Marea Britanie, sunt deja obligați să facă o carantină timp de 14 zile. Până în prezent nu au fost detectate cazuri de nouă variantă în țară.

Guvernul spaniol a declarat că i-a cerut doamnei von der Leyen și domnului Michel să coordoneze un răspuns la nivelul UE „pentru a proteja cetățenii UE [și] pentru a evita abordările unilaterale”. Madrid a adăugat că se așteaptă la un răspuns rapid din partea UE, dar, în absența acesteia, va „acționa în apărarea intereselor și drepturilor cetățenilor spanioli”.

Olanda a confirmat că a detectat un caz de aceeași tulpină de virus la populația sa la începutul lunii decembrie și acum investighează acest lucru. KLM zboară avioane din Marea Britanie către Amsterdam care transportă marfă, dar nu au pasageri; continuă să ia pasageri pe zboruri de intrare către Marea Britanie.

Ministrul norvegian al sănătății, Bent Hoie, a declarat că țara are în vedere introducerea unor restricții suplimentare la sosirile din Marea Britanie.

Aeroportul Heathrow nu avea un număr pentru câte zboruri au fost anulate, întrucât situația se schimba atât de rapid: „Pe măsură ce mai multe țări anunță interdicții în Marea Britanie, atunci imaginea se va schimba”.

Aeroportul Gatwick a declarat că se aștepta ca numărul zborurilor zilnice – deja redus de la aproximativ 700 înainte de Covid la aproximativ 200 în sezonul de sărbători de iarnă din 2020 – să scadă mai mult din cauza interdicțiilor.

Călătorii din Marea Britanie s-au confruntat deja cu restricții mai mari cu privire la capacitatea lor de a intra în UE după sfârșitul perioadei de tranziție post-Brexit. De la 1 ianuarie, Marea Britanie va face obiectul unui sistem care permite doar călătoriile neesențiale dintr-o mână de țări din afara UE cu rate scăzute de infecție cu coronavirus, a declarat Comisia Europeană la începutul acestei luni.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă