Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Țările europene sunt pregătite să înăsprească restricțiile de criză ale coronavirusului

Raportările în creștere ale infecției stârnesc alarma pe tot continentul, trimițând piețele la cel mai scăzut nivel din luna mai. Indicele Stoxx 600 a scăzut miercuri dimineață cu 1,7% la tranzacționare, și a pierdut mai mult de 5% de la sfârșitul săptămânii trecute.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2020 - 18:18

Raportările în creștere ale infecției stârnesc alarma pe tot continentul, trimițând piețele la cel mai scăzut nivel din luna mai. Indicele Stoxx 600 a scăzut miercuri dimineață cu 1,7% la tranzacționare, și a pierdut mai mult de 5% de la sfârșitul săptămânii trecute, deoarece piețele locale din Frankfurt, Paris și Londra au suferit crize de vânzare.


Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va purta miercuri discuții cu premierii celor 16 state ale țării despre noile restricții propuse.
 
Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a adresat națiunii aseară.

La Bruxelles, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, va vorbi despre potențiale măsuri suplimentare la nivelul UE pentru a opri avansul Covid-19. Charles Michel, omologul său la Consiliul European al liderilor UE, a cerut măsuri îmbunătățite la nivel de bloc, inclusiv pentru a spori capacitățile de testare și implementarea vaccinurilor odată ce acestea sunt gata.

„În doar câteva săptămâni, situația a crescut de la îngrijorătoare la alarmantă”, a scris Michel într-un blog, înainte de o videoconferință a premierilor și președinților UE, joi, pentru a discuta despre renașterea pandemiei. „Acum trebuie să evităm o tragedie”.


Angela Merkel dorește ca liderii statului german să închidă restaurante și baruri, dar să mențină deschise școlile și creșele, potrivit unui proiect de propunere a măsurilor raportate de Reuters.  Studiourile de fitness, discotecile, cinematografele, teatrele, teatrele de operă și locurile de concert s-ar închide, de asemenea.

În Franța, Macron a declarat marți că, fără restricții mai dure, în decurs de două săptămâni numărul pacienților aflați în terapie intensivă ar putea atinge vârful observat în timpul primului val al pandemiei din aprilie.

Marți, Franța a raportat 523 de decese Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare total din 22 aprilie.
În Germania, cazurile de coronavirus au crescut marți cu 11.409 la 449.275.

Tendințele celor două puteri de frunte ale UE reflectă o înclinare continentală mai largă, pe măsură ce țările se luptă să facă față creșterilor mari ale numărului de cazuri. Unii au spus că se tem că spitalele vor fi copleșite dacă nu se impun controale sociale mai severe.

Belgia, sediul UE, a devenit cea mai afectată țară din cele 31 din Spațiul Economic European și Marea Britanie, potrivit datelor publicate marți de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.
Belgia a avut un număr cumulat de 14 zile de 1.390,9 cazuri Covid-19 la 100.000 de persoane, înaintea Republicii Cehe la 1.379,8 și a Luxemburgului la 760,4. Franța a suferit 629,4 cazuri, Marea Britanie 415,6 și Germania 144,3.

Liderii UE și-au intensificat eforturile pentru a coordona răspunsurile naționale și pentru a evita repetarea haosului închiderilor bruște de frontiere și a interdicțiilor la exportul de produse medicale, din timpul primului val al pandemiei.

Charles Michel a avertizat că, deși politica de sănătate este mai degrabă competența statelor membre decât a instituțiilor UE, pandemia a arătat că „nicio țară nu poate aborda singură situația”.

„Întrebările referitoare la competență nu pot fi împiedicate să acționeze esențial”, a scris el în blogul său publicat marți târziu. „Când apele inundațiilor cresc, nu este momentul să discutăm cine ar trebui să aducă gălețile”.
 

Citește totul despre:

Comentarii