Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Țara care nu mai eliberează paşapoarte pentru că nu mai are bani

Ghişeele Serviciului de Paşapoarte din Zimbabwe s-au închis din cauza lipsei fondurilor până anul viitor, scrie AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2019 - 21:06

Zimbabwe nu mai elibează paşapoarte. Contactat de AFP, un funcţionar din Ministerul de Interne de la Harare a confirmat informaţia, precizând că serviciul va fi disponibil abia la anul.

Decizia nu este legată de vreo tentativă de izolare a ţării de restul lumii, ci de lipsa fondurilor.

Zimbabwe nu mai dispune de valută şi nu poate cumpăra hârtia şi echipamentele necesare tipăririi paşapoartelor.

De altfel, actualul regim din Zimbabwe a interzis tranzacţiile în valută în interiorul ţării. În pofida promisiunilor repetate, preşedintele Emmerson Mnangagwa, care l-a succedat la sfârşitul lui 2017 pe autocratul Robert Mugabe (un fost amic al lui Ceauşescu) nu a reuşit să revitalizeze economia ţării.

El a recunoscut recent că situaţia este atât de gravă, încât există şi „o criză a paşapoartelor“. Datorită sărăciei, circa 3 milioane de locuitori din Zimbabwe au fugit din ţară şi s-au stabilit în străinătate, în principal în Africa de Sud, în ultimele două decenii.

Citește totul despre:

#paşaport #zimbabwe #lazi

Comentarii

loading...