Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taiwan: Consideră acordarea de azil protestatarilor din Hong Kong

Tsai Ing-wen, preşedinta taiwaneză a anunțat că administraţia sa va lua în considerare acordarea de azil protestatarilor din Hong Kong, ne spune DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2019 - 18:26

Comentariile lui Tsai au fost făcute joi noapte pe insula St Lucia, ultima oprire a vizitei sale de stat la aliaţii din Caraibe ai Taiwanului, ca răspuns la informaţii că unii protestatari din Hong Kong, care au luat cu asalt sediul legislativului oraşului la 1 iulie, intenţionează să ceară azil în Taiwan.

Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan, care coordonează politicile insulei faţă de China, a refuzat să confirme joi noapte dacă a fost contactat de protestatari cu solicitarea de azil politic, a relatat agenţia de presă de stat Central News Agency. Consiliul a declarat că dacă Taiwanul primeşte cereri de la rezidenţi din Hong Kong pentru azil politic, agenţiile guvernamentale relevante se vor ocupa de cazuri în conformitate cu legea bazată pe principiul protecţiei drepturilor omului.

În Hong Kong, oraş chinez semiautonom, tensiunile între protestatari şi autorităţi continuă de la manifestaţiile împotriva unei controversate legi a extrădării la care au luat parte milioane de locuitori. Tsai a cerut guvernului din Hong Kong să abordeze preocupările protestatarilor. La începutul acestui an, Tsai a denunţat planul preşedintelui chinez Xi Jinping de a aplica în Taiwan acelaşi principiu 'O ţară, două sisteme' pe care îl aplică în Hong Kong, numindu-l o ameninţare la adresa 'stilului de viaţă liber şi democratic' al insulei autoguvernate. Taiwanul are propriul guvern din 1949, când naţionaliştii chinezi au fugit acolo după ce au pierdut un război civil cu comuniştii. Beijingul consideră Taiwanul parte a teritoriului său.

Comentarii

loading...