5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTaiwan: 18 morţi într-un accident feroviar, potrivit unui nou bilanţ

Taiwan: 18 morţi într-un accident feroviar, potrivit unui nou bilanţ

Administraţia Căilor Ferate Taiwaneze anunţase iniţial 22 de morţi. Centrul taiwanez de răspuns de urgenţă a afirmat însă duminică seară că 18 persoane au murit, fără să ofere mai multe detalii.

Trenul Puyuma Expres 6432 care circula pe ruta Shulin-Taitung şi avea 366 pasageri la bord, a deraiat în comitatul Yilan (nord-est) la ora locală 16:50 (duminică, 08:50 GMT). Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Cele opt vagoane ale trenului au deraiat, dintre care cinci s-au răsturnat în apropierea gării din Xinma.

Această deraiere, cel mai grav accident feroviar din Taiwan în ultimii 27 de ani, s-a soldat, de asemenea, cu 187 de răniţi.

Responsabili au afirmat luni că un mic număr de pasageri sunt în continuare daţi dispăruţi şi că echipele de salvare îşi continuă căutările.

Preşedinta Tsai Ing-wen a mers luni dimineaţă la locul accidentului, solicitând o anchetă asupra cauzelor tragediei.

“Toată lumea este preocupată de cauzele accidentului şi le-am cerut procurorilor să facă lumină asupra situaţiei”, le-a declarat ea jurnaliştilor.

În cursul nopţii, au fost aduse macarale pentru a îndepărta vagoanele de pe linia ferată. Din cauza precipitaţiilor recente, terenul este plin de apă, fapt ce a complicat operaţiunile, astfel încât a fost nevoie să fie aduse platforme de stabilizare pentru buna funcţionare a macaralelor, a informat compania care desfăşoară aceste lucrări.

Înregistrări video realizate imediat după catastrofă şi difuzate de canalele de televiziune au arătat pasageri spărgând ferestrele pentru a ieşi cu dificultate din vagoane.

Supravieţuitorii au povestit că trenul vibra neobişnuit de puternic în timpul călătoriei şi că mergea “foarte repede” înainte de a deraia.

“Trenul s-a oprit de două ori şi ni s-a spus că sunt probleme şi că trebuie reparat, dar a pornit din nou la scurt timp după aceea”, a declarat jurnaliştilor o pasageră.

Circa 100 de militari au fost trimişi pentru a participa la operaţiunile de salvare, potrivit Ministerului Apărării.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă