Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taiwan: 18 morţi într-un accident feroviar, potrivit unui nou bilanţ

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa duminică după deraierea unui tren în nord-estul Taiwanului, au anunţat autorităţile, revizuind în scădere bilanţul celui mai tragic accident feroviar de pe insulă după mai mult de un sfert de secol, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2018 - 09:20

Administraţia Căilor Ferate Taiwaneze anunţase iniţial 22 de morţi. Centrul taiwanez de răspuns de urgenţă a afirmat însă duminică seară că 18 persoane au murit, fără să ofere mai multe detalii.

Trenul Puyuma Expres 6432 care circula pe ruta Shulin-Taitung şi avea 366 pasageri la bord, a deraiat în comitatul Yilan (nord-est) la ora locală 16:50 (duminică, 08:50 GMT). Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului.

Cele opt vagoane ale trenului au deraiat, dintre care cinci s-au răsturnat în apropierea gării din Xinma.

Această deraiere, cel mai grav accident feroviar din Taiwan în ultimii 27 de ani, s-a soldat, de asemenea, cu 187 de răniţi.

Responsabili au afirmat luni că un mic număr de pasageri sunt în continuare daţi dispăruţi şi că echipele de salvare îşi continuă căutările.

Preşedinta Tsai Ing-wen a mers luni dimineaţă la locul accidentului, solicitând o anchetă asupra cauzelor tragediei.

"Toată lumea este preocupată de cauzele accidentului şi le-am cerut procurorilor să facă lumină asupra situaţiei", le-a declarat ea jurnaliştilor.

În cursul nopţii, au fost aduse macarale pentru a îndepărta vagoanele de pe linia ferată. Din cauza precipitaţiilor recente, terenul este plin de apă, fapt ce a complicat operaţiunile, astfel încât a fost nevoie să fie aduse platforme de stabilizare pentru buna funcţionare a macaralelor, a informat compania care desfăşoară aceste lucrări.

Înregistrări video realizate imediat după catastrofă şi difuzate de canalele de televiziune au arătat pasageri spărgând ferestrele pentru a ieşi cu dificultate din vagoane.

Supravieţuitorii au povestit că trenul vibra neobişnuit de puternic în timpul călătoriei şi că mergea "foarte repede" înainte de a deraia.

"Trenul s-a oprit de două ori şi ni s-a spus că sunt probleme şi că trebuie reparat, dar a pornit din nou la scurt timp după aceea", a declarat jurnaliştilor o pasageră.

Circa 100 de militari au fost trimişi pentru a participa la operaţiunile de salvare, potrivit Ministerului Apărării.

Comentarii

loading...