13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSzijjarto afirmă că Soros are convorbiri la Bruxelles pentru a obţine pedepsirea...

Szijjarto afirmă că Soros are convorbiri la Bruxelles pentru a obţine pedepsirea Ungariei

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat luni că miliardarul american de origine ungară George Soros poartă convorbiri la Bruxelles pentru a obţine pedepsirea Ungariei şi a poporului ungar pentru că la recentele alegeri generale, în locul candidaţilor săi, au votat în favoarea partidului de guvernământ Fidesz, care respinge imigraţia, relatează agenţia MTI.

Deşi candidaţii lui Soros au suferit o înfrângere la alegerile din 8 aprilie, el ignoră rezultatul votului, a declarat Szijjarto într-o conferinţă de presă la Luxemburg, unde el se află pentru o reuniune ministerială a Uniunii Europene.

Potrivit lui Szijjarto, ungurii au votat în sprijinul unui guvern care acordă prioritate intereselor lor şi refuză să cedeze presiunii internaţionale care se concentrează pe drepturile migranţilor şi pe încurajarea migraţiei.

Referindu-se la un proiect de raport privind Ungaria, prezentat săptămâna trecută de către Comisia Parlamentului European pentru libertăţi civile (LIBE), Szijjarto a declarat: ”Poporul ungar nu are nevoie să fie apărat faţă de deciziile poporului ungar”.

Ungurii au luat o decizie clară declarând că Ungaria trebuie să se apere faţă de migraţie şi faţă de ”politica internaţională care, în loc s-o oprească, ea continuă să încurajeze migraţia”, a spus ministrul ungar de externe.

În opinia lui Szijjarto, doar guvernul ungar este autorizat să reprezinte poporul ungar. Aceasta înseamnă, a explicat el, că nici Comisia PE pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), nici Soros, nici Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, cu care Soros se întâlneşte luni, şi nici organizaţiile neguvernamentale nu sunt autorizate să-l reprezinte.

În legătură cu întâlnirile constante dintre Soros şi Timmermans, şeful diplomaţiei ungare a precizat că cei doi sunt ”extrem de favorabili migraţiei” şi totodată ”inamici declaraţi ai guvernului ungar şi ai politicii Ungariei privind migraţia”.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă