Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE: VIDEO. Mii de persoane protestează la Chișinău, după invalidarea alegerilor

Simpatizanţi ai Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) din Republica Moldova au ieşit la un protest în faţa sediului Primăriei din Chişinău.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2018 - 20:55

UPDATE: Mii de protestatari la Chișinău

 Manifestaţia a început la ora 17:30, la îndemnul liderului DA, Andrei Năstase, după ce în seara precedentă instanţa a anulat rezultatul alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, iar mandatul lui Andrei Năstase nu a fost validat.

Primarul ales Andrei Năstase a venit în fata protestatarilor şi a declarat că decizia privind anularea alegerilor este ilegală.
"Cine este primarul a fost decis de electorat, de cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important este că au fost recunoscute de observatorii independenţi. Pentru faptul că oamenii sunt aici ar trebui să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară a unei judecătoare care şi-a bătut joc de voinţa populară', a spus Andrei Năstase, îndemnându-i totodată pe oameni să protesteze paşnic.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, prezentă şi ea la protest, a declarat că decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor "înseamnă dictatură". "Am reuşit sa discutam cu ambasadele UE, SUA. Mâine vom avea întâlnire cu toţi ambasadorii europeni. Am comunicat această informaţie şi presei internaţionale, vom comunica cu cei de la Bruxelles', a declarat Maia Sandu în faţa mulţimii adunate. "Acum, sau mai târziu va fi prea târziu. E vorba de democraţia generaţiilor care vin', a atenţionat preşedinta PAS.

Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii din faţa Primăriei Chişinău se îndreaptă în marş spre sediul Partidul Democrat, unde a fost anunţat un alt protest, sub sloganul "Cina cea de taină la Partid'. Manifestanţii continuă sa scandeze "Să vă fie frică, poporul se ridică!' şi 'Jos mafia!'.

Marţi seara, în jurul orelor 22:00, Judecătoria municipiului Chişinău a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat. Apărarea primarului ales Andrei Năstase a contestat decizia la Curtea de Apel.

Comentarii