8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalSute de migranţi din Honduras se îndreaptă spre SUA într-o nouă caravană

Sute de migranţi din Honduras se îndreaptă spre SUA într-o nouă caravană

Caravanele de migranţi din America Centrală se află în centrul unei dezbateri privind politica de imigraţie a SUA, preşedintele american Donald Trump menţinându-şi poziţia că ar trebui construit un zid la graniţa cu Mexicul pentru a împiedica imigraţia ilegală.

Imaginile televiziunilor de luni arată câteva sute de persoane în oraşul San Pedro Sula care fluturau steagurile Hondurasului, la începutul călătoriei care va dura probabil săptămâni sau chiar luni către graniţa Mexicului cu SUA.

Între 600 şi 800 de hondurieni s-au alăturat caravanei, conform unei estimări furnizate de Miroslava Serpas, şefa afacerilor privind imigranţii de la centrul de cercetare CIPRODEH, care va merge alături de migranţi în această călătorie.

În octombrie 2018, o altă caravană de migranţi compusă din bărbaţi, femei şi copii a părăsit Honduras, majoritatea susţinând că fug de sărăcie şi violenţă. În jur de 2.500 de persoane dintre cele care au plecat atunci rămân în oraşul mexican Tijuana, aflat la graniţa cu SUA iar 7.000 s-au întors în Honduras.

„Sunt determinat să îmi găsesc un loc de muncă bun în Statele Unite”, a afirmat Darwin Perez, un migrant în vârstă de 24 de ani.

„Va fi un drum dificil dar sper că inima preşedintelui Trump se va mai îmbuna şi că nu va fi atât de dură şi ne va lăsa să intrăm”, a adăugat el.

Alţi migranţi, unii călătorind cu partenerii şi copiii, şi-au exprimat aceleaşi dorinţe ca Perez, de a a-şi găsi un loc de muncă în SUA.

Trump a promis în repetate rânduri că va opri caravanele din America Centrală şi că va trimite armata la graniţă. El i-a descris pe migranţi ca fiind o forţă care invadează ţara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă