Suspectul în cazul mortal din Frankfurt era deja căutat de poliţia elveţiană

Poliţia elveţiană emise un mandat de arestare pe numele bărbatului de 40 de ani suspect pentru incidentul din Frankfurt înainte că acesta să-l împingă pe șină pe un băiat de 8 ani care a murit după ce a fost lovit de un tren, ne spune DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2019 - 21:38

Suspectul este acuzat că şi-a ameninţat cu cuţitul o vecină, înainte de a o încuia şi a părăsi locul incidentului, a declarat şeful poliţiei federale germane, Dieter Romann, într-o conferinţă de presă la Berlin.

Bărbatul, ce are cetăţenia eritreeană, era cunoscut de poliţie pentru ''alte asemenea infracţiuni comise în Elveţia'', a adăugat Romann.

Luni, individul respectiv i-a împins pe calea ferată pe un băiat şi pe mama sa în gara din Frankfurt. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a reuşit să se salveze, însă fiul său a fost lovit de un tren regional de mare viteză care intra în gară. Rănile suferite i-au fost fatale băiatului.

O a treia persoană a fost de asemenea împinsă, dar nu a căzut de pe peron.

Autorităţile germane investighează motivul din spatele incidentului, pe care poliţia îl tratează drept omucidere.

Suspectul ar fi sosit ilegal în anul 2006 în Elveţia, unde a prezentat o cerere de azil. El a primit azil doi ani mai târziu şi de atunci a fost considerat de autorităţile elveţiene ''bine integrat'', a declarat marţi ministrul de interne german Horst Seehofer.

Poliţia elveţiană a anunţat marţi că bărbatul este rezident permanent în cantonul Zurich.

În urma incidentului de luni, Seehofer a cerut suplimentarea măsurilor de securitate şi a personalului poliţienesc în gări şi supraveghere video sporită în locurile publice.

Comentarii