Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suspectul în atacul din Pittsburgh a fost pus sub acuzare pentru crimă

Un bărbat suspectat că a ucis 11 persoane la o sinagogă din Pittsburgh a fost pus sub acuzare pentru crimă, după cel mai grav atac anti-semit din istoria recentă a Statelor Unite, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2018 - 09:37

Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a deschis focul la sinagoga Tree of Life în timpul slujbei de Sabat. El este subiectul a 29 de capete de acuzare, printre care şi folosirea unei arme de foc pentru a comite o crimă.

Procurorii federali au informat că îl vor acuza şi de crime motivate de ură iar suspectul ar putea primi pedeapsa cu moartea.

Preşedintele american, Donald Trump, a numit atacul ca fiind „o crimă în masă”. Şase persoane, printre care şi patru poliţişti, au fost răniţi în atacul de sâmbătă. De asemenea, suspectul a fost rănit.

Sute de persoane s-au adunat mai târziu pentru un priveghi pentru victimele atacului la sinagoga din cartierul Squirrel Hill.

Cele 29 de capete de acuzare sunt: 11 pentru obstrucţionarea dreptului la libertatea de religie care a rezultat în deces, 11 pentru folosirea unei arme de foc pentru a comite o crimă, patru pentru obstrucţionarea dreptului la libertate religioasă rezultând în rănirea corporală a unui ofiţer de poliţie, trei pentru folosirea şi tragerea cu o armă de foc.

Bowers a atacat sinagoga Tree of Life din Pittsburgh sâmbătă, în timpul slujbei de Sabat, atunci când era plină. El a strigat în timpul atacului „toţi evreii trebuie să moară”, împuşcând mortal 11 persoane şi rănind alte şase.

El s-a predat ulterior autorităţilor.

Vorbind în faţa reporterilor la Baza Air Force Andrews, preşedintele american, Donald Trump, a lăudat intervenţia autorităţilor şi l-a numit pe suspect ca fiind „un nebun”.

El a declarat că ar dori să existe mai mulţi paznici înarmaţi la sinagogi şi la alte locuri de cult şi să fie impuse mai multe pedepse cu moartea pentru criminalii condamnaţi.

„Este teribil ce se întâmplă cu ura în ţara noastră şi sincer, peste tot în lume. Ceva trebuie făcut”, a declarat Trump.

Comentarii

loading...