13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSuperstarul filmului indian, Salman Khan, a fost aclamat de sute de fani...

Superstarul filmului indian, Salman Khan, a fost aclamat de sute de fani la ieșirea din pușcărie

Actorul fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea, în urmă cu 20 de ani, a unor antilope dintr-o specie protejată.

“Lacrimi de recunoştinţă. Pentru toate persoanele dragi care îmi sunt alături şi care nu şi-au pierdut niciodată speranţa. Vă mulţumesc pentru sprijinul şi dragostea voastră”, a scris actorul pe Twitter.

Pe această rețea de socializare, Salman Khan are peste 32 de milioane de fani.

Salman Khan a fost condamnat, joi, şi a petrecut două nopţi la închisoarea Jodhpur din statul indian Rajasthan, înainte de a fi eliberat, sâmbătă, pe cauţiune.

Khan a negat că a împuşcat mortal cele două antilope cu coarne spiralate într-o excursie de vânătoare care a avut loc în octombrie 1998, când el participa la filmări pentru un lungmetraj, în Rajasthan.

Însă, o instanţă l-a găsit vinovat pe Salman Khan, în timp ce a achitat patru alţi actori care au participat la acea excursie, din lipsă de probe.

Khan a susţinut că a fost victima unei „înscenări”, iar avocaţii lui au spus că acele antilope au murit „din cauze naturale”, cum ar fi supraalimentarea, insistând că nu există dovezi potrivit cărora animalele ar fi fost împuşcate.

Însă, în mai multe dăţi în care acest caz a fost judecat în instanţe, au fost martori care au spus că l-au văzut pe Khan trăgând cu o armă. 

Un judecător l-a eliberat pe Khan, pe o cauţiune în valoare de 100.000 de rupii indiene, sumă echivalentă cu 1.500 de dolari. Actorul nu poate părăsi India fără permisiunea instanţei.

Sâmbătă, fanii actorului i-au scandat numele în faţa tribunalului, după anunţul eliberării.

În 2015, actorul a obţinut în apel o răsunătoare achitare în procesul în care a fost acuzat că a strivit cu maşina sa o persoană fără adăpost, în 2002, în Mumbai, şi a fugit de la locul accidentului. O procedură judiciară de contestare a respectivei decizii este în prezent examinată de Curtea Supremă a Indiei.

Khan a mai fost acuzat şi pentru agresarea unei foste câştigătoare a titlului „Miss World”, iar în 2016 a generat controverse după ce a spus că antrenamentul lui pentru filmări îl face să se simtă „ca o femeie violată”.

În ciuda acestor probleme cu justiţia, popularitatea sa nu este afectată şi cel mai recent film al sãu, „Tiger Zinda Hai” a obţinut încasări de 85 de milioane de dolari în toată lumea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă