1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalSuper show-ul AC/DC: o ameninţare cu bombă şi 50.000 de fericiţi

Super show-ul AC/DC: o ameninţare cu bombă şi 50.000 de fericiţi

Peste 50.000 de fani AC/DC de toate vârstele au trăit extazul rock-ului pur duminică seara, la concertul pe care legendara trupă australiană l-a susţinut în Piaţa Constituţiei, într-o atmosferă incendiară şi după un scenariu la înălţimea celor 37 de ani de rock împliniţi de Angus Young şi colegii săi, scrie NewsIn.

Înaintea regalului AC/DC, pe scena ridicată lângă Palatul Parlamentului au urcat americanii de la Down şi veteranii autohtoni din trupa Iris. “Cine suntem noi şi cine sunt dânşii?…”, a întrebat, retoric, Cristi Minculescu.

Ca o paranteză, în timp ce artiştii se desfăşurau poliţia era însă în alertă din pricina unei alerte cu bombă declanştă în timpul recitalului Iris. Un bărbat a folosit o cartelă preplătită şi a sunat din sectorul 5 al Capitalei spunând că este o bombă în Piaţa Constituţiei. Autorităţile au făcut verificări discrete şi în cele din urmă s-a dovedit că alarma a fost falsă.

Revenind la “dânşii”, românii au înţeles pentru prima dată cine este AC/DC: rock puritate 100%, spectacol total şi o desfăşurare matematică după care s-ar putea lesne preda un curs despre cum să bagi în priză zeci de mii de oameni folosindu-te de chitare, tobe şi curent electric.

Punctuali ca orice trupă care îşi respectă fanii, australienii şi-au început recitalul la ora anunţată, 21.00. Intrarea a fost pe cât de imprevizibilă, pe atât de gustată de public: cu o locomotivă, anunţând astfel din start că publicul va avea parte de ceva unic. “Bună seara, Bucureşti!”, a salutat solistul Brian Johnson după prologul “Rock n’ Roll Train”, iar toată asistenţa anticipa deja că nu va regreta niciun leu din preţul deloc simbolic al biletelor de intrare.

Playlist-ul concertului a inclus piese “standard” programate pentru Black Ice World Tour, turneul în care a fost inclus şi show-ul de la Bucureşti. Nu au lipsit, firesc, hit-urile ce au făcut din AC/DC un nume de istorie, printre care “Thunderstruck”, poate cel mai cunoscut refren al australienilor, şi “You Shook Me All Night Long”, fredonat la unison de atât de spectatorii aflaţi în şcoala primară când apăruse această piesă, cât şi de cei care n-au uitat că, în anii ’80, un vinil original, adus cu greu “de afară”, costa la Bucureşti cât un pick-up.

La “Whole Lotta Rosie”, din nou uimire în public. Pe locomotiva parcată pe scenă a apărut o femeie gonflabilă cât un compartiment de tren, după care spectacolul a continuat cu Angus Young în rol principal. Fondatorul şi liderul AC/DC a improvizat un număr de striptease după piesa “The Jack”, păstrând pe el doar celebrii săi pantaloni scurţi branduiţi cu numele trupei, în timp ce “Let There Be Rock” a fost dedicată unui solo de chitară impresionant, în care a cântat, practic, în toate poziţiile.

Finalul a fost la fel de exploziv: “For Those About to Rock” cu tunuri pe scenă şi artificii, epilog ce va rămâne, probabil, fără egal în sertarul cu amintiri al fanilor prezenţi la concert, fie aceştia români sau veniţi din SUA ori Japonia. “Unde cântă data viitoare? În Italia? Păi…poate mergem şi acolo”, îşi spuneau unii dintre cei care, duminică seara, s-au căutat în buzunare pentru 50 de lei ca să plece acasă şi cu suvenirul unor corniţe roşii inscripţionate cu AC/DC.

După Bucureşti, urmează Udine. Alt oraş, altă scenă şi un alt concert, dar aceeaşi iubire: rock-ul, încheie NewsIn cronica unui spectacol anunţat.

 

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă