Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Summitul G7: Sute de "veste galbene" protestează la Paris

Sute de "veste galbene" protestează la Paris pentru a reaminti faptul că revendicările lor rămân neschimbate, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2019 - 19:32

Cu această ocazie, unii dintre aceştia au venit cu pancarte pe care se putea citi "G7 --> non Gfaim --> oui". "Sunt trei luni de când nu am mai venit, odată cu vacanţa, oboseala. Şi mi-am spus: trebuie să mă întorc, pentru că nimic nu s-a schimbat, absolut nimic", a deplâns Anthony Lheraud din Nanterre. "Cerem mereu RIC (referendum de iniţiativă cetăţenească) să crească SMIC (salariul minim), să se ocupe de cerşetori", a adăugat un tânăr în vârstă de 28 de ani. 

"RIC există în Elveţia, în California, în Franţa ar fi foarte bun, n-ar mai fi anarhia de până acum", spune Olivier Pham, tehnician de mentenanţă în vârstă de 48 de ani. El a adăugat că a fost "şocat de violenţele unor poliţişti" în timpul precedentelor manifestaţii ale "vestelor galbene".

Această mişcare socială inedită s-a născut pe 17 noiembrie pe fondul furiei contra creşterii taxelor. 

Cererile "vestelor galbene"? "Aceleaşi ca acum nouă luni!", a spus Annie, 72 de ani, şi Stéphanie, 45 de ani, mamă şi fiică care participă de la începutul mişcării. "Preţul benzinei a crescut, Guvernul (...) ne dispreţuieşte", a afirmat Annie, cu mască chirurgicală pe faţă. 

Comentarii

loading...