11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalSuedia: Mii de persoane, evacuate în urma incendiilor forestiere

Suedia: Mii de persoane, evacuate în urma incendiilor forestiere

Incendiile au izbucnit în weekend şi s-au răspândit ulterior în toată Suedia. Potrivit Agenţiei suedeze pentru Urgenţe civile (MSB), câteva clădiri au ars şi există riscul ca mai multe să fie distruse.

“Condiţiile meteo sunt ‘cele mai proaste imaginabile’, cu temperaturi de 30 de grade, umiditate extrem de scăzută şi vânturi puternice”, a declarat şeful pompierilor, Johan Szymanski pentru SVT, citat de Agerpres.

Şase elicoptere norvegiene au zburat deja în Suedia şi două avioane de pompieri italiene sosesc marţi seara pentru a ajuta la oprirea acestor violente incendii.

Agenţia Suedeză pentru Urgenţe Civile a solicitat, de asemenea, ajutorul Uniunii Europene, în timp ce pe întreg teritoriul Suediei sunt căutaţi voluntari, deoarece resursele departamentelor locale de pompieri s-au dovedit insuficiente.

În unele părţi ale ţării a devenit imposibilă stingerea incendiilor forestiere, deoarece acestea au ajuns la zona ţintă a artileriei armatei suedeze, care ar putea conţine explozivi.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă