Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moschee din Stockholm

Suedia: chemarea muezinului la moschee înlocuiește clopotele bisericii creștine

Autoritățile unui oraș din Suedia au permis unei moschei să efectueze chemarea islamică la rugăciune, după ce anterior refuzaseră unei biserici creștine să tragă clopotele pentru slujbă.

Share

George Coman 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2018 - 18:22

Poliția locală din orașul suedez Vaxjo a aprobat cererea comunității islamice din oraș de a avea dreptul de a striga în public chemarea la rugăciunea musulmană. Autorizația emisă de Poliție permite muezinului să efectueze chemarea la rugăciunea islamică în fiecare vineri, timp de patru minute, cu respectarea unei limite de decibeli.

Pe de altă parte, biserica catolică din oraș, Sfântul Mihail, a fost refuzată de două ori în ultimii 20 de ani, atunci când a solicitat Poliției locale permisiunea de a bate clopotele înainte de slujba de liturghie. Biserica Sfântul Mihail se află la câteva sute de metri de moscheea care a primit autorizația de chemare la rugaciune.

”E o chestiune de dreptate. După ce moscheea a primit permisiunea de a face chemarea către rugăciune, ne gândim să aplicăm din nou pentru permisiunea de a trage clopotele”, a declarat pastorul catolic Ingvar Fogelqvist, parohul bisericii Sfântul Mihail.

Comentarii