Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA vor să confiște un transport de țiței trimis din Iran spre Venezuela

Justiţia din SUA a dispus confiscarea încărcăturii a patru petroliere iraniene care se îndreaptă spre Venezuela.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

02.07.2020 - 23:39

Departamentul Justiţiei din SUA a înaintat, joi, în faţa unei instanţe federale din Washington, o plângere şi un mandat de confiscare pentru încărcătura petrolierelor iraniene Bella, Bering, Pandi şi Luna, aflate în drum spre Venezuela.

Motivația acestei decizii a SUA ar fi faptul că banii încasați în schimbul țițeiului finanțează Gardienii Revoluției - unitatea de elită a armatei Iranului.

Astfel, un comunicat transmis de Departamentul Justiției precizează că "beneficiile obţinute în urma vânzării petrolului finanţează activităţile abjecte ale Gardienilor Revoluției, mai ales proliferarea armelor de distrugere în masă şi a autovehiculelor lor, sprijinul acordat terorismului, precum şi o întreagă serie de încălcări ale drepturilor omului în Iran şi în străinătate".

Comentarii

loading...