Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA vor impune noi sancţiuni împotriva Rusiei privind armele chimice

Departamentul de Stat al SUA a informat marţi că va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei după ce Moscova nu a oferit asigurări rezonabile că nu va folosi arme chimice după un atac cu o neurotoxină asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, în Anglia, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.11.2018 - 10:25

Departamentul de Stat a ameninţat Rusia în august că va impune noi sancţiuni în 90 de zile dacă nu va respecta Actul de Eliminare a Armelor şi Războiului Biologic (CBW) din 1991.

Conform legii din 1991, Rusia trebuie să oprească folosirea neurotoxinei Novichok, cea care a fost folosită în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Yulia, în martie, să se angajeze să nu folosească arme chimice contra propriului popor şi să permită inspecţii ale facilităţilor de către agenţii independente, precum cele ale ONU.

„Astăzi, departamentul a informat Congresul că Federaţia Rusă nu a îndeplinit condiţiile”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat.

„Intenţionăm să mergem mai departe în concordanţă cu termenii CBW, care cer implementarea unor noi sancţiuni”, a adăugat ea.

În august a fost implementată o primă serie de sancţiuni în legătură cu otrăvirea lui Skripal care a avut ca ţintă bunurile serviciilor de securitate naţională ale Rusiei. A doua serie de sancţiuni va fi mai dură, conform Departamentului de Stat.

Departamentul nu a informat când va fi implementată noua serie de sancţiuni.

Ed Royce, preşedintele republican al Comitetului de Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor, a declarat că nu este surprins că Rusia nu a respectat legea armelor chimice şi a cerut administraţiei Trump să implementeze noile sancţiuni.

„Nimeni nu ar trebui să fie surprins că Vladimir Putin refuză să elimine posibilitatea folosirii în viitor a armelor chimice. Este inacceptabil că administraţia nu are un plan pentru noua serie de sancţiuni cerută de legea americană”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat marţi că Putin şi Trump se vor întâlni pentru scurt timp la Paris săptămâna viitoare iar oficialii americani au precizat că este probabil ca întâlnirea să aibă loc.

Comentarii

loading...