6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule

SUA: Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule

Volkswagen a anunţat vineri că a acceptat un acord în justiţie în valoare de 96,5 milioane de dolari, care nu include o amendă, pentru despăgubirea clienţilor afectaţi.

Softul este instalat pe circa 1 milion de automobile Audi, Bentley, Porsche şi Volkswagen, modele ale anilor 2013-2017. Acest soft face ca transmisia să schimbe vitezele astfel încât să optimizeze economia de carburant şi emisiile cu efect de seră în timpul testelor de emisii cerute de EPA, dar nu şi în condiţii reale de trafic.

Între vehiculele ale căror ratinguri au fost reduse se află versiuni ale Audi A8, Bentley Continental GT, Porsche Cayenne şi VW Touareg. Nu toate modelele celor cinci ani sunt incluse în acest acord.

Problema a fost depistată în timpul unei investigaţii a EPA şi a Comisiei pentru Resursele Aerului din California referitoare la emisiile a sute de mii de vehicule diesel ale Volkswagen.

Grupul german a recunoscut în 2015 că a folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de poluare, declanşând o criză globală care a costat până acum Volkswagen 30 de miliarde de euro, sub formă de amenzi, penalităţi şi costuri pentru răscumpărări. În luna mai, VW a constituit alte provizioane, de 5,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea costurilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă