Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Volkswagen a supraestimat economia de carburant pentru 98.000 de vehicule

Grupul german Volkswage trebuie să returneze agenţiilor de mediu din Statele Unite credite pentru emisiile cu efect de seră, să ratingurile referitoare la economia de carburant pentru 98.000 de vehicule şi să returneze clienţilor 96,5 milioane de dolari, conform News

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2019 - 17:22

Volkswagen a anunţat vineri că a acceptat un acord în justiţie în valoare de 96,5 milioane de dolari, care nu include o amendă, pentru despăgubirea clienţilor afectaţi.

Softul este instalat pe circa 1 milion de automobile Audi, Bentley, Porsche şi Volkswagen, modele ale anilor 2013-2017. Acest soft face ca transmisia să schimbe vitezele astfel încât să optimizeze economia de carburant şi emisiile cu efect de seră în timpul testelor de emisii cerute de EPA, dar nu şi în condiţii reale de trafic.

Între vehiculele ale căror ratinguri au fost reduse se află versiuni ale Audi A8, Bentley Continental GT, Porsche Cayenne şi VW Touareg. Nu toate modelele celor cinci ani sunt incluse în acest acord.

Problema a fost depistată în timpul unei investigaţii a EPA şi a Comisiei pentru Resursele Aerului din California referitoare la emisiile a sute de mii de vehicule diesel ale Volkswagen.

Grupul german a recunoscut în 2015 că a folosit un soft ilegal pentru a trişa la testele de poluare, declanşând o criză globală care a costat până acum Volkswagen 30 de miliarde de euro, sub formă de amenzi, penalităţi şi costuri pentru răscumpărări. În luna mai, VW a constituit alte provizioane, de 5,5 miliarde de dolari, pentru acoperirea costurilor.

Comentarii