13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Un elev a fost ucis şi alţi şapte răniţi într-un atac...

SUA: Un elev a fost ucis şi alţi şapte răniţi într-un atac armat la o şcoală din Denver

Şeriful Tony Spurlock a declarat că cei doi au intrat în şcoala Highlands Ranch şi au început să tragă în elevii din două clase. La câteva minute, poliţiştii de la o secţie de poliţie din apropiere au intrat în şcoală şi i-au arestat pe cei doi suspecţi după o luptă.

„Ofiţerii puteau auzi focurile de armă pe măsură ce se apropiau de şcoală”, a declarat şeriful-adjunct Holly Nicholson-Kluth.

„Cred că răspunsul rapid al ofiţerilor a ajutat la salvarea de vieţi”, a afirmat Spurlock.

Spurlock nu i-a identificat pe suspecţi însă a precizat că este vorba de un adult şi un minor. Autorităţile plănuiesc să le cerceteze casele şi un vehicul de la şcoală.

Autorităţile nu au publicat numele celui care a decedat, însă au informat că este vorba de un băiat de 18 ani.

Incidentul a avut loc la şcoala Highlands Ranch, o şcoală publică cu peste 1.850 de elevi de la grădiniţă până la clasa a-12-a, aflată la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului Denver.

Mai multe maşini de pompieri, ambulanţe şi maşini ale poliţiei se aflau la şcoală iar elicopterele medicale au aterizat în apropiere.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă