19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Un bărbat condamnat pentru uciderea a 3 homosexuali a fost executat

SUA: Un bărbat condamnat pentru uciderea a 3 homosexuali a fost executat

Gary Bowles (57 de ani) a fost executat cu injecţie letală joi la ora locală 22:58 (vineri ora 02:58 GMT) la Raiford, statul Florida.

Execuţia fusese amânată cu câteva ore întrucât avocatul lui Bowles a încercat, fără succes, să facă apel la Curtea Supremă a SUA. Cererea sa a fost însă respinsă.

Gary Bowles a pledat vinovat, iar în 1996 un juriu l-a condamnat la pedeapsa capitală pentru uciderea lui Walter Hinton în districtul Duval, în anul 1994. Sentinţa sa a fost anulată de Curtea Supremă a statului Florida, dar un nou juriu l-a condamnat la moarte pe Bowles în anul 1999.

În 1994, Hinton l-a găzduit pe Gary Bowles în locuinţa sa mobilă din Jacksonville. În noaptea de 16 noiembrie, după ce băuse şi fumase marijuana împreună cu Hinton, Bowles l-a lovit pe acesta în cap cu o bucată de beton de aproximativ 20 de kilograme, în timp ce victima sa dormea, provocându-i fracturi la faţă şi la maxilar. Ulterior, el i-a pus lui Walter Hinton o cârpă pe faţă şi l-a asfixiat.

După câteva zile, Bowles a fost arestat şi le-a declarat anchetatorilor că s-a prostituat încă de când era tânăr pentru a obţine hrană, adăpost şi bani şi a început să ”înşele bărbaţi homosexuali”, deşi ura să aibă relaţii sexuale cu aceştia.

Conform acuzării, Gary Bowles l-a ucis în martie 1994 pe John Roberts (59 de ani), care de asemenea îi permisese să locuiască în casa sa din Daytona Beach. Bowles l-a lovit din spate pe Roberts cu o lanternă, după care i-a astupat gura cu o cârpă şi l-a sufocat. Ulterior, i-a luat victimei cardurile de credit, banii şi portofelul.

Două luni mai târziu, Bowles l-a ucis pe Albert Morris (38 de ani), care se împrietenise cu el şi îl lăsase să locuiască în casa lui din districtul Nassau. Bowles s-a luat la bătaie cu Morris în faţa unui bar, l-a lovit pe acesta în cap cu o bombonieră şi apoi l-a sufocat cu un prosop.

Pentru uciderea lui Morris şi Roberts, Gary Bowles a primit închisoarea pe viaţă.

Autorităţile cred că Bowles i-a mai ucis pe Milton Bradley (72 de ani) în Savannah (statul Georgia), pe Alverson Carter Jr. (47 de ani) în Atlanta şi pe David Jarman (38 de ani) în statul Maryland în 1994, folosind metode similare crimelor comise de el în Florida.

Gary Bowles este al 13-lea deţinut executat în SUA şi al doilea în statul Florida de la începutul acestui an, potrivit Centrului de informare privind pedeapsa cu moartea din SUA.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă