Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA sprijină Cuba în dezvoltarea conexiunii la Internet

Presa de stat de la Havana a criticat marţi anunţul făcut în aceeaşi zi de Departamentul de Stat de la Washington privind înfiinţarea unui grup de lucru pentru accesul la internet în Cuba, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2018 - 10:00

"Grupul de lucru va examina obstacolele tehnologice şi oportunităţile pentru extinderea accesului la internet şi la presa independentă în Cuba", a comunicat Departamentul de Stat. Prima reuniune a grupului va avea loc pe 7 februarie, informează Agerpres.

Cotidianul Granma al Partidului Comunist Cubanez a afirmat că intenţia americanilor este de a "submina ordinea internă în Cuba". "În trecut, Washingtonul a utilizat fraze ca 'acţiuni pentru libertatea de exprimare' şi 'extinderea accesului la internet în Cuba' pentru a masca planuri de destabilizare", afirmă ziarul, precizând că ăn 2017 erau conectaţi la internet circa 40% din cubanezi, cu 37% mai mulţi decât în 2010.

Cuba a înfiinţat puncte wi-fi de acces la internet, dar tariful orar de 1,5 dolari este echivalent cu 5% din salariul lunar în sectorul de stat şi foarte puţine locuinţe au conexiuni de mare viteză. Guvernul de la Havana pune dezvoltarea lentă a acestui sector pe seama embargoului comercial impus de SUA, deşi primele excepţii de la blocadă decise de fostul preşedinte american Barack Obama au vizat tocmai echipamentele şi serviciile de telecomunicaţii. Cuba nu a acceptat însă participarea firmelor americane la conectarea în teritoriu.

Comentarii