Foto Arhiva

SUA, schimbă abordarea faţă de Coreea de Nord

Se pare că, Administraţia Donald Trump a schimbat abordarea faţă de Coreea de Nord, mai mulţi oficiali americani semnalând disponibilitatea iniţierii unor negocieri preliminare cu regimul Kim Jong-Un, comentează publicaţia The Wall Street Journal.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 12:24

Oficiali din cadrul Administraţiei Trump au modificat abordarea tactică faţă de Coreea de Nord, după o serie de consultări interne care au avut loc în ultimele săptămâni, apropiindu-se de linia politică a Coreei de Sud şi semnalând posibilitatea unor discuţii preliminare cu regimul din Coreea de Nord.

"Noul accent pe ceea ce unii experţi numesc «discuţii despre viitoare negocieri» reprezintă o schimbare de abordare comparativ cu anul trecut, atunci când Statele Unite insistau ca regimul din Coreea de Nord să asume angajamentul renunţării la armele nucleare înainte de începerea oricăror negocieri", observă editorialiştii Michael R. Gordon şi Felicia Schwartz într-un articol publicat în cotidianul The Wall Street Journal.

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a semnalat luni în cel mai clar mod evoluţia poziţiei SUA. "Într-adevăr trebuie să avem unele discuţii înaintea oricăror negocieri, pentru a stabili dacă părţile sunt cu adevărat dispuse să se implice într-un proces semnificativ", a declarat Rex Tillerson în cursul unei vizite în Egipt.

Comentarii

loading...
Loading...
loading...