Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Scandal de spionaj la Casa Albă

Donald Trump, preşedintele SUA, a negat veridicitatea informaţiilor potrivit cărora Israelul ar fi spionat Casa Albă, conform AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 18:17

'Nu cred. Nu cred că israelienii ne spionează. Mi-ar veni greu să cred', a declarat preşedintele Statelor Unite.'Totul este posibil, dar nu cred', a insistat liderul de la Casa Albă.

Un articol apărut în Politico scrie despre faptul că Israelul ar fi amplasat în 2017 dispozitive de supraveghere a telefoanelor mobile în zona din apropierea Casei Albe, în inima capitalei Statelor Unite. 'Aceste aparate cu siguranţă au servit la spionarea preşedintelui Donald Trump' şi a consilierilor săi, a explicat un oficial american citat în articol.

Israelul a negat cu fermitate aceste acuzaţii
 

O dezminţire reluată joi de premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a denunţat o poveste 'complet inventată'. 'Am o linie directoare: fără spionaj în Statele Unite', a asigurat prim-ministrul israelian.'Aceasta este respectată la literă, fără excepţii', a mai spus Netanyahu. Donald Trump şi-a manifestat sprijinul ferm faţă de Israel şi de actualul premier, mergând până acolo încât a încălcat consensul internaţional şi linia diplomatică tradiţională a SUA prin recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

'Relaţia mea cu Israelul este excelentă', a subliniat miliardarul republican. El a reamintit retragerea SUA din acordul nuclear internaţional privind Iranul, o decizie foarte apreciată de executivul israelian.

Comentarii

loading...