Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Pentagonul amână pentru 2019 parada de Ziua Veteranilor

Departamentul Apărării din SUA a comunicat că parada militară programată pentru Ziua Veteranilor va fi amânată, transmite CNN.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 12:43

„Departamentul Apărării şi Casa Albă au plănuit o paradă în onoarea veteranilor de război ai SUA şi pentru a comemora 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Iniţial, parada trebuia să aibă loc pe 10 noiembrie 2018, dar am căzut de acord ulterior să căutăm o oportunitate pentru 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Rob Manning.

Parada era programată cu o zi înainte de aniversarea a 100 de ani de la armistiţiul care a încheiat Primul Război Mondial.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va organiza o întrunire a liderilor mondiali la Paris pe 11 noiembrie pentru a celebra armistiţiul.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat în februarie, că o paradă militară în Washington „ar fi minunată pentru spiritul ţării” dar va trebui să aibă „costuri rezonabile”. Trump a adăugat că a fost inspirat de parada de ziua naţională a Franţei, la care a fost prezent în 2017. Un oficial al administraţiei Trump a declarat pentru CNN că suma de 92 de milioane de dolari, care ar fi fost alocată organizării paradei, ar fi fost considerată rezonabilă de preşedintele american. Conform oficialului, Casa Albă a fost consultată în ceea ce priveşte decizia amânării.

Comentarii

loading...