Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Nu va mai acorda azil fara cerere

SUA a declarat că va refuză toate cererile de azil depuse la graniţa de sud cu Mexicul dacă migranți nu au solicitat statutul de refugiat înainte de a ajunge în SUA, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 19:26

"Statele Unite sunt generoase, dar complet copleşite de povara creată de sutele de mii de străini arestaţi la graniţa sudică", a declarat ministrul justiţiei Bill Barr, într-un comunicat care anunţă implementarea, începând de marţi, a acestei noi reguli. Potrivit ministrului, această reglementare ar trebui "să descurajeze migranţii economici care doresc să exploateze sistemul'' american de acordare de azil.

Aceasta este o măsură "temporară" în aşteptarea revizuirii de către Congres a legilor privind migraţia, a precizat ministrul interimar al Securităţii interne, Kevin McAleenan.

În noua reglementare sunt prevăzute câteva excepţii, în special pentru victimele traficului de fiinţe umane. Statele Unite se confruntă cu un aflux de migranţi la graniţa lor cu Mexicul, 100.000 de persoane fiind arestate în fiecare lună din martie, între care multe familii cu copii.

Majoritatea originari din ţări sărace şi cu un nivel crescut de violenţă din America Centrală, Guatemala, El Salvador şi Honduras, aceşti migranţi depun, în general, o cerere de azil care le permite să rămână pe teritoriul american pe durata examinării dosarului lor de către un judecător pentru imigrare.

Administraţia Donald Trump acuză faptul că unii dintre aceştia dispar şi cresc apoi rândurile celor aproximativ 10,5 milioane de migranţi fără acte care se află în SUA.

Comentarii

loading...