5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA nu se lasă înduplecate de avertismentele Turciei: „Nu plecăm din nordul...

SUA nu se lasă înduplecate de avertismentele Turciei: „Nu plecăm din nordul Siriei”

Anunțul a fost făcut în pofida avertismentelor Turciei, care intenţionează să lanseze o ofensivă împotriva forţelor kurde ce controlează localitatea, potrivit Mediafax.

Retragerea trupelor americane din Manbij “nu este ceva ce luăm în considerare”, a declarat generalul Joseph Votel, şeful Comandamentului Central al Statelor Unite, citat de postul de televiziune CNN.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin. Obiectivul ofensivei este înlăturarea grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG), despre care Ankara afirmă că este aliată cu mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump i-a cerut omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, să limiteze operaţiunile militare în nordul Siriei şi l-a avertizat să nu provoace o confruntare între forţele turce şi cele americane. Unii analişti sunt de părere că o altercaţie între doi aliaţi NATO este posibilă.

Statele Unite au susţinut Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii arabe şi kurde, inclusiv YPG, în luptele împotriva militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă