7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalSUA nu reduce numărul de militari din Corea de Sud

SUA nu reduce numărul de militari din Corea de Sud

Precizările sale vin după ce cotidianul New York Times a publicat joi o informaţie în acest sens, citând surse oficiale sub rezerva anonimatului.

“Articolul din New York Times este un nonsens absolut. Preşedintele nu a cerut Pentagonului să-i prezinte opţiuni pentru reducerea forţelor americane staţionate în Coreea de Sud”, a notat John Bolton într-un comunicat.

Articolul din New York Times a apărut într-un context în care preşedintele SUA urmează să se întâlnească într-un viitor apropiat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a discuta despre programul de arme nucleare al Phenianului şi, pe de altă parte, administraţia de la Washington este angajată în demersuri vizând eliberarea a trei americani reţinuţi în Coreea de nord.

Conform ziarului, Trump ar fi ameninţat că va retrage trupele, argumentând că Statele Unite nu sunt compensate în mod corespunzător pentru costurile suportate.

În prezent, un acord bilateral între Washington şi Seul autorizează prezenţa a 28.500 de militari americani în Coreea de Sud, moştenire a Războiului Coreei din 1950-53, care s-a încheiat cu un armistiţiu, lăsând cele două Corei practic în stare de război.

Responsabili americani citaţi de ziar au menţionat că un tratat de pace între cele două Corei ar putea diminua necesitatea staţionării de trupe în peninsulă. Liderii celor două Corei s-au întâlnit vinerea trecută, în cadrul unui summit istoric.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă