SUA: Moartea unui bărbat strivit de maşina sa, asociată cu seismele din California

Un bărbat din Nevada a fost găsit strivit sub maşina sa, iar incidentul a fost pus pe seama seriei de cutremure care au lovit recent sudul Californiei de autorităţi, cele mai severe din ultimele două decenii, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 18:03

Un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs vineri seară în localitatea Ridgecrest din deşertul Mojave, provocând avarii unor clădiri, incendii şi rănirea uşoară a câtorva persoane. Cutremurul a avut loc la o zi după un seism cu magnitudinea 6,4 care s-a simţit până în Los Angeles şi Las Vegas.

''Este un deces care credem că este asociat cutremurului'', a declarat sergent Adam Tippetts de la biroul şerifului din comitatul Nye.

Numele victimei nu a fost făcut public.

Decesul este primul asociat de autorităţi cu seria recentă de seisme, a notat publicaţia Los Angeles Times.

Cadavrul bărbatului în vârstă de 56 de ani a fost descoperit de poliţişti, marţi, pe proprietatea acestuia din Pahrump, Nevada, la circa 290 de kilometri nord-est de oraşul californian Ridgecrest.

Potrivit autorităţilor, bărbatul a fost văzut ultima oară în viaţă la data de 3 iulie, la o benzinărie din apropiere. Corpul său a fost găsit sub autovehiculul pe care se pare că îl repara şi care ar fi căzut de pe cricuri, a precizat Tippetts.

Seismul de vineri a fost cel mai puternic din sudul Californiei după cutremurul de 7,1 produs în Deşertul Mojave, în apropierea bazei militare din Twentynine Palms, în 1999.

Mai multe replici s-au produs în zona deşertică din sudul Californiei după seismul cu magnitudinea de 6,4 înregistrat joi dimineaţă în apropiere de Ridgecrest. Potrivit seismologilor, acest cutremur a fost un precursor al celui de vineri cu magnitudinea 7,1.

Comentarii