10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Moartea unui bărbat strivit de maşina sa, asociată cu seismele din...

SUA: Moartea unui bărbat strivit de maşina sa, asociată cu seismele din California

Un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs vineri seară în localitatea Ridgecrest din deşertul Mojave, provocând avarii unor clădiri, incendii şi rănirea uşoară a câtorva persoane. Cutremurul a avut loc la o zi după un seism cu magnitudinea 6,4 care s-a simţit până în Los Angeles şi Las Vegas.

”Este un deces care credem că este asociat cutremurului”, a declarat sergent Adam Tippetts de la biroul şerifului din comitatul Nye.

Numele victimei nu a fost făcut public.

Decesul este primul asociat de autorităţi cu seria recentă de seisme, a notat publicaţia Los Angeles Times.

Cadavrul bărbatului în vârstă de 56 de ani a fost descoperit de poliţişti, marţi, pe proprietatea acestuia din Pahrump, Nevada, la circa 290 de kilometri nord-est de oraşul californian Ridgecrest.

Potrivit autorităţilor, bărbatul a fost văzut ultima oară în viaţă la data de 3 iulie, la o benzinărie din apropiere. Corpul său a fost găsit sub autovehiculul pe care se pare că îl repara şi care ar fi căzut de pe cricuri, a precizat Tippetts.

Seismul de vineri a fost cel mai puternic din sudul Californiei după cutremurul de 7,1 produs în Deşertul Mojave, în apropierea bazei militare din Twentynine Palms, în 1999.

Mai multe replici s-au produs în zona deşertică din sudul Californiei după seismul cu magnitudinea de 6,4 înregistrat joi dimineaţă în apropiere de Ridgecrest. Potrivit seismologilor, acest cutremur a fost un precursor al celui de vineri cu magnitudinea 7,1.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă