Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: Miliardarul Jeffrey Epstein rămâne la arest

Tribunalul a respins solicitarea de a-l elibera pe miliardarului american Jeffrey Epstein acuzat de agresiuni sexuale şi trafic de minore şi a decis menţinerea sa în detenţie, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2019 - 21:05

În cadrul audierii, judecătorul Richard Berman a estimat că procurorul a 'stabilit pericolul (pe care acuzatul îl prezintă) pentru ceilalţi şi pentru societate', precum şi riscul de a fugi. El a respins cererea de eliberare pe cauţiune prezentată de apărarea lui Jeffrey Epstein, care era pregătită să plătească peste 100 de milioane de dolari.

Avocaţii miliardarului au propus arest la domiciliu în Manhattan, brăţară electronică şi instalarea de camere de supraveghere. 'Mă îndoiesc că vreo formulă poate neutraliza pericolul (pe care îl prezintă Jeffrey Epstein) pentru societate' a explicat judecătorul, care a fixat următoarea audiere pe 31 iulie. Faptul că acuzatul deţine un avion particular, a adăugat el, precum şi descoperirea sumei de 70.000 de dolari bani peşin, a unui paşaport austriac fals şi a unor diamante confirmă riscul unei fugi.

Jeffrey Epstein a fost inculpat pe 8 iulie pentru exploatare sexuală şi asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore. Pentru aceste două capete de acuzare, Epstein este pasibil de o pedeapsă cu închisoare pe o perioadă de 45 de ani. Conform actului acuzării, cel puţin în perioada 2002 - 2005, Epstein ar fi adus minore - unele în vârstă de doar 14 ani - la reşedinţele sale din Manhattan şi Palm Beach în scopul de a 'se angaja în acte sexuale cu el, după care le dădea sute de dolari'. 

Comentarii

loading...