21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Maşina unui preot accidentat avea 18.000 de dolari furaţi din parohia...

SUA: Maşina unui preot accidentat avea 18.000 de dolari furaţi din parohia sa în ea

Dieceza din Santa Rosa, la nord de San Francisco, a anunţat într-un comunicat că banii au fost găsiţi în maşina preotului Oscar Diaz, în momentul accidentului, pe 17 iunie.

Ea a precizat că în urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 56 de ani, furase în ultimii 15 ani peste 95.000 de dolari din parohiile în care a slujit.

“Sunt profund întristat că acest lucru s-a întâmplat şi a afectat parohiile în care acesta a slujit”, a declarat într-un comunicat episcopul Robert Vasa, precizând că Oscar Diaz a recunoscut că a furat bani din donaţii.

“Nu se ştie exact câţi bani a furat în total şi nu poate nu se va afla niciodată, dar dieceza se angajează să stabilească cât mai exact suma exactă sustrasă de la fiecare parohie”, a adăugat Vasa.

Oscar Diaz, care este preot de 25 de ani, a declarat echipei de prim-ajutor că în punga plină cu bancnote se află salariul său, însă un angajat al spitalului a sunat în cele din urmă la poliţie, care a contactat dieceza.

În urma unei percheziţii în biroul preotului s-au descoperit un număr mare de pungi cu bani lichizi, a completat episcopul. Preotul ar fi depus, de asemenea, cecuri destinate parohiilor în contul său personal.

“Părintele Oscar este suspendat în prezent”, a spus Vasa. “Nu se ştie ce se va întâmpla cu el în viitor”, a adăugat el.

Cu toate acestea, episcopul a ţinut să precizeze că dieceza nu intenţionează să-l urmărească în justiţie, în parte din cauza cheltuielilor de judecată.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă