11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA îşi reduc contribuţia financiară pentru antiterorism

SUA îşi reduc contribuţia financiară pentru antiterorism

Tăierea acestei finanţări a fost operată după o decizie a şefului Biroului ONU pentru Antiterorism, Vladimir Voronkov, un diplomat rus cu peste 30 de ani experienţă, de a exclude ONG-urile de la prima zi a conferinţei, a explicat un oficial american, sub rezerva anonimatului.

Atunci când a fost întrebat dacă decizia Washingtonului este legată de faptul că Vladimir Voronkov este rus, oficialul american a spus că acest lucru ‘contează’ şi că Voronkov se află sub ‘o presiune imensă din partea ţării sale natale’ în legătură cu conferinţa.

Guvernul rus este acuzat de ţările occidentale că persecută organizaţiile neguvernamentale şi descurajează instituţiile independente.

Oficialul american citat a adăugat că SUA şi alte ţări au făcut demersuri pe lângă secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, şi pe lângă Vladimir Voronkov, numit în urmă cu un an, pentru a include ONG-urile respective în ansamblul conferinţei întrucât ele au o contribuţie valoroasă la eveniment.

Două sesiuni ale zilei inaugurale a conferinţei care se deschide joi, cele consacrate schimbului de informaţii şi expertiză şi combaterii combatanţilor străini, vor fi închise pentru ONG-uri şi presă.

Un oficial ONU a spus că motivul acestei decizii este faptul că este de aşteptat să ‘aibă loc un schimb de multe informaţii sensibile între şefii agenţiilor antiterorism’. La conferinţă vor participa aproximativ 120 de ţări, alături de 100 de ONG-uri. Trei sferturi dintre delegaţiile naţionale vor fi conduse de şefii sau adjuncţii şefilor agenţiilor antiterorism sau de miniştrii de interne.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă