13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA insistă ca guvernul de la Phenian să renunțe la programul nuclear

SUA insistă ca guvernul de la Phenian să renunțe la programul nuclear

„Vom vedea dacă mesajul de azi al Phenianului, care este dispus să intre la discuţii, reprezintă primul pas în drumul către dezarmarea nucleară. Între timp, Statele Unite şi scena internaţională trebuie să continue să transmită Coreei de Nord că programele sale nucleare nu vor duce nicăieri”, se arată în comunicat.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că s-a întâlnit cu delegaţia nord-coreeană înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice şi le-a spus că discuţiile SUA-Coreea de Nord ar trebui să aibă loc „cât mai repede posibil”.

Moon a susţinut că Nordul a indicat că ar fi dispus să intre la discuţii cu Statele Unite şi că a fost de acord că relaţiile inter-coreene şi cele ale Phenianului cu SUA ar trebui să se dezvolte simultan.

Moon s-a întâlnit timp de o oră cu delegaţia nord-coreeană într-un loc necunoscut, în Pyeongchang, la ora locală 17:00, cu trei ore înainte de ceremonia de închidere.

Preşedintele sud-coreean a spus că s-a întâlnit cu cei opt membri ai delegaţiei iar apoi a vorbit cu liderul Kim Yong Chol, vice-preşedintele Comitetului central al Partidului Muncitoresc.

La ceremonia de închidere, fiica preşedintelui Donald Trump, Ivanka, a stat la doar câţiva metri distanţă de Kim Yong Chol, potrivit news.ro.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă