4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalSUA impun noi restricții pentru comercializarea țigărilor electronice

SUA impun noi restricții pentru comercializarea țigărilor electronice

.Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a precizat că va propune interzicerea vânzării pe Internet a ţigărilor electronice cu arome. Acestea nu vor mai fi disponibile la comercializare decât în magazine. De asemenea, FDA intenţionează să interzică vânzarea de ţigarete mentolate precum şi a ţigărilor aromate.

Aceste propuneri vor fi supuse unei perioade de consultări publice până în luna iunie 2019, înainte de a intra în vigoare.

Comisarul FDA, Scott Gottlieb, a subliniat că aceste măsuri sunt destinate să împiedice tinerii să continue să utilizeze ţigările electronice, care ar putea să îi determine să facă trecerea la ţigările tradiţionale.

“Nu vrem să lăsăm să apară un nou grup de potenţiali fumători, cu problemele de sănătate asociate”, a spus Gottlieb.

Datele publicate joi de Agenţia Federală a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) şi Centrul de Control şi Prevenite a Bolilor (CDC) arată o creştere cu 78% a liceenilor care declară că au utilizat ţigări electronice în ultimele 30 de zile, comparativ cu situaţia din anul trecut. În plus, peste trei milioane de liceeni, adică peste 20% din numărul total de liceeni din SUA, utilizează acest produs, împreună cu 570.000 de elevi din ciclul gimnazial.

Mai multe poze pe găsiți aici.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă