SUA îi cer lui Maduro să deblocheze ajutorul umanitar american

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat miercuri regimul lui Nicolas Maduro că 'blochează' ajutorul umanitar trimis în Venezuela, în special de către Statele Unite în coordonare cu preşedintele autoproclamat Juan Guaido, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2019 - 21:47

'Poporul venezuelean are nevoie disperată de ajutor umanitar. Statele Unite şi alte ţări încearcă să ajute, dar armata Venezuelei, la ordinele lui Maduro, blochează ajutorul cu camioane şi nave', a acuzat Pompeo pe Twitter.

'Regimul lui Maduro trebuie să permită ca ajutorul să ajungă la poporul înfometat', a adăugat el.

Juan Guaido, opozantul recunoscut ca preşedinte interimar de circa 40 de state, printre care SUA, încearcă să organizeze sosirea ajutorului internaţional.

Preşedintele Nicolas Maduro, a cărui alegere este considerată nelegitimă de Washington, se opune acestor eforturi, considerând că preced o intervenţie militară străină.

'Ei vor să trimită două camioane mici cu patru cratiţe. Venezuela nu are nevoie să ceară pomană. Dacă vor să ajute, să pună capăt blocadei şi sancţiunilor'', a afirmat preşedintele socialist, dând asigurări că nu va permite ca ţara sa să fie 'umilită' cu un 'show de ajutor umanitar'.

Comentarii