Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA extinde sancțiunile împotriva Hezbollah

Trezoreria Statelor Unite a anunţat noi sancţiuni împotriva Hezbollah, mişcarea şiită din Liban, susţinută de Iran.

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2018 - 22:04

Miercuri, SUA şi ţările din Golf anunţaseră sancţiuni împotriva celor mai importanţi lideri ai Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah şi Naim Qassem; joi, pe lista neagră a Washingtonului au fost adăugaţi Mohammad Ibrahim Bazzi, responsabil cu finanţele mişcării, şi reprezentantul acestuia în Iran, Abdallah Safi Al-Din.
De asemenea, Trezoreria americană a sancţionat joi conglomeratul belgian Global Trading Group, specializat în servicii în domeniul energiei; Euro African Group din Gambia, cu operaţiuni în domeniul petrolieri; Africa Middle East Investment Holding, Premier Investment Group SAL Offshore şi Car Escort Services, cu sediul în Liban.
După retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, administraţia de la Washington a luat şi alte măsuri financiare pentru a împiedica această ţară să finanţeze grupări de peste hotare, cum ar fi Hezbollah, menţionează Reuters. Printre cei sancţionaţi săptămâna aceasta se numără şi guvernatorul băncii centrale iraniene, Valiollah Seif.
Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, declarase miercuri că "naţiunile noastre resping colectiv falsa distincţie între o aşa-numită 'aripă politică' şi conspiraţia teroristă globală a Hezbollah". În comunicatul de joi, cu ocazia extinderii sancţiunilor, el a avertizat că "acţiunile sălbatice şi imorale ale unuia din cei mai proeminenţi finanţişti ai Hezbollah nu pot fi tolerate" şi că administraţia de la Washington "va dezvălui şi va destructura reţelele teroriste ale Hezbollah şi ale Iranului cu fiecare ocazie, inclusiv legăturile cu Banca Centrală a Iranului". 

Comentarii

loading...