11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Eşec al unui test cu rachetă balistică intercontinentală

SUA: Eşec al unui test cu rachetă balistică intercontinentală

Potrivit unui comunicat al comandamentului forţelor aeriene ale SUA responsabil de această componentă a forţei de descurajare (Air Force Global Strike Command), racheta, care nu era echipată cu focos, a fost distrusă deasupra Oceanului Pacific în jurul orei locale 04:42 (11:42 GMT) din cauza unei ‘anomalii’.

Nu se precizează natura anomaliei detectate la această rachetă, lansată de la baza Vandenberg. ‘Orice eveniment neaşteptat din timpul testului poate reprezenta o anomalie’, s-au limitat să indice forţele aeriene americane (US Air Force).

‘Deoarece anomaliile pot fi cauzate de mai mulţi factori legaţi de echipamentul însuşi sau de echipamentele de testare, va fi necesară o analiză atentă pentru a determina cauzele acestui eşec’, se adaugă în comunicat.

Statele Unite testează în mod regulat ICBM-urile lor învechite. Ultimul test de acest tip a avut loc în luna aprilie şi s-a desfăşurat cu succes.

Chiar dacă Războiul Rece s-a terminat, SUA dispun în continuare de sute de rachete Minuteman III, răspândite în silozuri de lansare pe întreg teritoriul ţării.

În următorii 20 de ani, Air Force planifică modernizarea rachetei Minuteman III şi înlocuirea ei cu noua rachetă cunoscută doar sub numele de ‘Ground-Based Strategic Deterrent’ (GBSD), “Descurajare Strategică Terestră”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă